Légiósok: Leandro segítette a válogatottba vágyó Langot

Vágólapra másolva!
2019.06.29. 14:06
null
Lang Ádám bizonyítaná, hogy hiba lenne leírni őt (Fotó: Tumbász Hédi)
Szeretne visszakerülni a magyar válogatottba az Omonia Nicosiához szerződő Lang Ádám, aki maga mögött hagyná a kolozsvári időszakot, ám a személyét ért kritikákra válaszolt.



Szerda este érkezett Ciprusra, csütörtökön átesett az orvosi vizsgálatokon, majd három évre aláírt az Omonia Nicosiához Lang Ádám. A 26-szoros válogatott futballista másfél hónapja értesült a klub érdeklődéséről, és miután májusban szerződést bontott a kolozsvári CFR-vel, szabadon igazolható játékosként szerződött az előző idényben hatodik helyen végző együtteshez.

IGAZSÁGTALAN KRITIKÁK
A futballista viharos körülmények között távozott a CFR-től, a csapatot márciusban átvevő Dan Petrescu ugyanis a nyilvánosság előtt kritizálta, mondván, nem akart részt venni az összetartásokon, és rendre miatta kaptak gólokat.
„Ezekre a kritikákra még válaszolok, de ezek után már nem szeretnék a korábbi klubomnál történtekről beszélni, nem akarok nyilatkozatháborúba kezdeni – mondta a védő. – Ami az összetartást illeti, a hazai találkozók előtt huszonkét játékos vonult hotelbe, ám a meccsekre csak tizennyolcat neveztek be. Dan Petrescu már a második edzés után közölte velem, hogy nem számít rám, és inkább a bajnokcsapat játékosaiban bízik, amit elfogadtam, ez része a profi futballnak. Az összetartások idején viszont a hotelben nem volt lehetőség edzeni, csak bámultam a plafont, ezért arra kértem a vezetőedzőt, hogy ha nem leszek a keretben, engedjen el edzeni. Azt akartam, ha sérülés esetén be kell ugranom, ne leeresztett állapotban kelljen pályára lépnem. Erről neki más volt a véleménye, amit el is fogadtam, de én akkor is edzeni akartam, hogy jó formában legyek. Ami a kapott gólokat illeti, az ősszel valóban volt egy mellel röviden hazaadott labdám, aminél én hibáztam, de senki sem gondolhatja komolyan, hogy a csapat kizárólag miattam kapott gólokat. Még egy fontos tény: a szerződésem felbontását én kezdeményeztem és nem a CFR küldött el. A kolozsvári történetet ezzel lezártnak tekintem, nem kívánok róla többet beszélni.”

„A szerződés aláírása előtt beszéltem a korábban az Omoniában futballozó Leandróval, a Fradi játékosa csupa pozitívumot mondott a klubról, úgyhogy elfogadtam az ajánlatot – mondta lapunknak a 26 éves középhátvéd. – Könnyebbséget jelentett, hogy a Videoton korábbi vezetőedzője, Henning Berg irányítja a csapatot, vele 2016 nyarán két hónapot dolgoztunk együtt, mielőtt Franciaországba szerződtem. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, tudja, mire számíthat tőlem. Telefonon beszéltünk az aláírás előtt, megerősítette, szüksége van rám, és a klubvezetők által felvázolt jövőterv is szimpatikus volt. A következő idényben a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását várják a csapattól, tehát a dobogós helyek elérése vagy a kupagyőzelem a cél. Egyelőre hotelben lakom, a közeljövőben a klubbal keresünk nekem lakást.”

Március elején játszott legutóbb bajnokit, a kolozsvári edzőváltás után kinevezett Dan Petrescu ugyanis nem számolt vele, és mivel nem volt játékban, a válogatott júniusi Eb-selejtezőire sem kapott meghívót. Ám bízik benne, a következő összetartáson ott lehet.

„Szeretnék visszatérni a nemzeti csapatba, ez nagy szerepet játszott a klubváltásban – folytatta. – Az Omonia nem a kispadra szerződtetett, biztosan megkapom a lehetőséget, onnantól pedig csak rajtam múlik, hogy élek-e az eséllyel. Most mondhatnám, hogy bizonyítani akarom, hiba volt mellőzni az előző klubomnál, de ez nem lenne igaz. A kolozsvári történetet lezártam, nem nekik akarok bizonyítani, az új klubomnak akarom megmutatni, hogy jól döntött a szerződtetésemmel. Egyfelől csak görcsössé tenne, ha mindig visszafelé tekingetnék, másfelől nem foglalkoztat már a múlt. Megvannak az életemben azok az emberek, akiknek adok a véleményére, emellett a hibáimmal és az erősségeimmel is tisztában vagyok. Tudom, mire vagyok képes, és azt is, miben kell fejlődnöm.”

Lang a 2016-os Európa-bajnokság után szerződött külföldre, azóta a Dijon, az AS Nancy, valamint a CFR Cluj mezét viselte, ám bízik benne, mostani szerződésével véget ér a vándorlás.

„Az eddigi benyomásaim alapján az Omoniánál minden adva van a sikeres munkához. Ami a múltat illeti, agyalhatnék azon, miért alakult így a karrierem, de nincs értelme. Mindhárom klubnál jöttek szembe akadályok, volt, amelyiket sikerült megugranom, és volt, amelyiket nem. Átgondoltam, mit kellett volna másként csinálnom, igyekeztem tanulni belőle, de ha a játékos nem érzi jól magát a klubnál, és van lehetősége váltani, szerintem ne maradjon ott, ahol nem számítanak rá. A nehéz helyzetekben próbáltam új kihívásokat keresni, bízom benne, hogy most jól döntöttem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik