Légiósok: Kovács Péter befejezi, a ’Godsetnél lesz kapcsolattartó

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 17:07
null
Kovács Péter életében új fejezet kezdődik (Fotó: godset.no)
Harmadik alkalommal is a Strömsgodsethez igazolt Kovács Péter. A 39 éves labdarúgó, aki az elmúlt időszakban az Arendalnál futballozott, nem játékosként szerződik régi-új klubjához, hanem kapcsolattartó lesz, és a játékosképzésből is kiveszi a részét. Az aktív játékot befejezi.

 

A norvég egyesület kedden a honlapján jelentette be a hírt Kovács Péterről, aki 2018. január 1-jén áll munkába. A magyar labdarúgó 22 év után hagyja abba az aktív játékot.

„Különleges arra gondolni, hogy annyi év után abbahagyom a futballt – mondta Kovács. – De ennek már vége, és most nagyon várom az új kezdetet a Strömsgodsetnél. Nagyszerű érzés, hogy ismét a csapat tagja lehetek, mert a klub mindig kiemelt helyet foglalt el a szívemben.”

Kovács Péter felnőttként a Salgótarjáni BTC-ben kezdett el játszani (1995-ben), majd az NB I-ben Újpesten szerepelt. Finnországban a Lahti és a Haka volt a klubja, aztán Norvégiába költözött. Rövid belgiumi kitérőtől (Lierse) eltekintve ott is maradt. Játszott a Tromsőben, a Viking Stavangerben, a Strömsgodsetben, az Odd Grenlandban, a Sarpsborgban, a Sandefjordban és az Arendalban.

A Hakával finn bajnok (2000) és Finn Kupa-győztes (2002) lett, a Strömsgodsettel norvég bajnoki címet szerzett 2013-ban. Utóbbival 2012-ben gólkirályi címet szerzett a norvég élvonalban (Eliteserien).

A magyar válogatottban tíz alkalommal kapott lehetőséget, egy gólt szerzett, Málta ellen.

„Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a fantasztikus feleségemnek, aki mindig támogatott. Köszönöm a klubomnak, a remek edzőknek, vezetőnek, akiktől nagyon sokat tanultam. És a rosszaknak is, tőlük még többet tanultam… :-) Köszönök mindent a játékostársaimnak, a játékvezetőknek, az önkénteseknek, és nem utolsósorban a szurkolóknak” – írta Kovács Péter az Instagram-oldalán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik