nemzetisport.hu 2016.12.22 20:38 Frissítve: 2016.12.23 07:24

Légiósok: Körülöttem mindig történik valami – Guzmics a klubváltásról

Guzmics Richárd a przegladsportowy.pl lengyel oldalnak a frissen felvetődött poznani klubváltással kapcsolatban annyit mondott: szeretne ugyan egy fokkal előrébb lépni, ám most mégis úgy készül, hogy tavasszal még a Wislában játszik.

Guzmics Richárd (jobbra) krakkói szerződése a nyáron lejár (Fotó: newspix.pl)

 

„Körülöttem mindig történik valami, de eddig még nem realizálódott semmi, miért hinném azt, hogy most majd másként lesz. Amikor hivatalos ajánlat érkezik a klubhoz és hozzám, na, akkor majd leülhetünk tárgyalni. Most úgy készülök, hogy a karácsonyi pihenőt követően a tavasszal még a Wisla játékosa leszek. Január kilencedikén itt leszek az első edzésen – mondta Guzmics, aki ettől függetlenül azért felkészült a klubváltásra. – Egyetértek azzal, hogy ez a megfelelő időszak arra, hogy egy lépést előre lépjek a karrieremben, de nem vágyódom el a klubtól. Jól érzem magam Krakkóban.”

Guzmics – akinek szerződése lejár a nyáron – fél éve nagyon közel állt ahhoz, hogy a Pescarához szerződjön. Végül – amint arról beszámoltunk – azért nem lett Serie A-játékos, mert az olasz klubvezetők a krakkóiak augusztusi tulajdonosváltását követően nem tudtak érdemben megegyezni senkivel. A lengyel honlap feltételezi, hogy a Pescara adott esetben visszatérne az ügyére – a klubnál közben felmerült egy másik lengyelországi légiósunk, Kádár Tamásnak a szerződtetése – és alternatív lehetőségként kínai ajánlat is befuthat még a poznaniak érdeklődése mellett.

A lengyel élvonalban húsz fordulót követően a 2015-ben bajnoki címet ünneplő Lech Poznan az ötödik, az anyagi nehézségekkel küzdő Wisla Kraków a tizedik helyen áll.

GUZMICS IRÁNT OLASZ, DÁN, FRANCIA ÉS KÍNAI CSAPAT IS ÉRDEKLŐDIK, A VÉDŐ MENEDZSERE, JAKUB SCHLAGE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN BESZÉL A LEHETSÉGES TÉLI KLUBVÁLTÁSRÓL.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.