Légiósok: Két gólomat összesen egy méterről lőttem – Nikolics

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2017.02.17. 10:26
null
Nikolics pontosan tudja: a közelről bepöckölt labdák ugyanannyit érnek, mint a távoli bombák
A varsói formáját a Chicago Fire labdarúgójaként is hozó Nikolics Nemanja a Nemzeti Sportnak beszélt a centikről bepöckölt gólok szépségéről, de arról is, hogy most hogyan értékeli azt: Kína helyett az Egyesült Államokat választotta.

 

NÉGY KANADAI PONT A CHICAGÓBAN
Nikolics a Florida Gulf Coast University elleni 1–0-s győzelemből góllal vette ki a részét, a Philadelphia Union ellen szintén 1–0-ra megnyert meccsen gólpasszt adott. Legutóbb, a Montreal Impact elleni 4–1-es sikerhez pedig egy góllal, illetve egy gólpasszal járult hozzá a magyar válogatott támadó. Legközelebb vasárnap, a Miami FC lesz a Fire edzőpartnere. A vetélytárs klubjában nemzetközileg ismert egyéniségeket találunk: a társtulajdonost Paolo Maldininek, a vezetőedzőt Alessandro Nestának hívják.
„Úgy érzem, lassacskán belelendülök – mondta a Nemzeti Sportnak a Fire floridai edzőtáborában utolért támadó. – A csapat is alakul, ezt az is mutatja, hogy jó játékkal vertük meg a Montrealt, amely az előző bajnokságban csupán a Keleti konferencia döntőjében vérzett el. Az elején olyan jól futballoztunk, hogy a tizennyolcadik percben már három-nullára vezettünk. A negyedik gólunkat a hatvannegyedik percben szereztük, és ez a találat fűződött a nevemhez. Amikor láttam, hogy a jobbösszekötő helyén kilépő Michael de Leeuw célba veszi a kaput, azonnal indultam a hosszú sarok felé, mert gyanítottam, hogy arra jön a labda, és úgy voltam vele, ha a társam netán téveszt néhány centit, nem árt, ha ott vagyok. Amikor becsúszva a kapuba továbbítottam, nem voltam biztos abban, hogy Michael lövése mellé ment volna, ám a visszajátszás arról árulkodott, hogy igen. Az eddigi két gólomat összesen egy méterről lőttem, de a közelről bepöckölt labdák ugyanannyit érnek, mint a távoli bombák. Sőt én valahogy jobban szeretem a lesipuskás gólokat. Chicagóban szerintem senki sem szomorkodna, ha a bajnokságban úgy jutnék el húszig, hogy az összesnél épphogy átpréselem a labdát a gólvonalon.”

PAUNOVICS: NIKOLICS ÉS DE LEEUW ERŐS PÁROST ALKOT
„Nikolics Nemanja és Michael de Leeuw teljesítménye módfelett biztató, mindketten remek példát mutatnak a többieknek – nyilatkozta a Montreal elleni győzelem után Veljko Paunovics, a Chicago Fire vezetőedzője. – Erős párost alkotnak, és ha még jobban összeszoknak, ennél csak erősebbek lesznek!”
A felkészülés során aratott három győzelem arról tanúskodik, a 2016-os MLS-idényt a legrosszabb mutatókkal záró együttesnél okkal reménykednek a sikeres 2017-es szereplésben. Akár még abban is, hogy az utolsóból lesz az első…

„A bajnoki címre nem mi pályázunk a legnagyobb eséllyel, de Amerikában vagyunk, itt bármi megtörténhet… – jelezte Nikolics Nemanja, hogy a pozitív gondolkodásmód tőle sem áll távol. – Napról napra acélosabbak vagyunk, tényleg az a benyomásom, hogy folyamatosan fejlődünk. Persze még jobban össze kell csiszolódnunk, megesik, hogy hiába indulok be, nem úgy jön a labda, ahogy Varsóban jött, de remélem, mire elkezdődik a szezon, ezzel sem lesz probléma.”

„Nikolics találhatott volna jobb csapatot is” – lengyel vélemény
A TELJES CIKKET ITT OLVASHATJA EL!

A támadó egyedül a magas páratartalommal birkózik meg nehezen. Most már a lakása miatt sem kell aggódnia: a két edzőtábor között Chicagóban töltött két nap alatt megtalálta az ideális otthont, és nagyon várja már, hogy a Michigan-tó partján sétáljon a feleségével, valamint a gyerekeivel. Nem bánta meg, hogy Kína helyett az Egyesült Államokba szerződött.

„Ott jóval több pénzt kaptam volna, de egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. Mi több, már most biztos vagyok abban, hogy boldog leszek itt!”

A 29 esztendős támadó azon is csak nevetett, hogy a Montreal elleni mérkőzést megelőzően legutóbb a zentai serdülőcsapatban lépett pályára délelőtt tízre kiírt meccsen.


Nikolics gólja a Florida Gulf Coast Egyetem

 

Nikolics „gólpassza” a Montreal Impact ellen




Nikolics gólja a Montreal Impact ellen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik