Légiósok: katari klubja bejelentette Németh Krisztián érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 19:52
null
Katari klubja bejelentette Németh szerződtetését
Megérkezett, majd átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon Németh Krisztián a katari al-Garafánál. Ezt a csatár új klubja jelentette be hivatalos honlapján.

Mint ismert, Németh amerikai csapata a Sporting Kansas City szombat hajnalban hivatalos honlapján közölte, hogy a támadó az al-Garafához szerződik. A sajtóban azonban olyan hírek is felreppentek a mai nap folyamán, hogy Németh klubváltása még korántsem biztos. Azóta kiderült, hogy csak formalitások hiányoztak.

Az al-Garafa tájékoztatása szerint Németh megfelelt az orvosi vizsgálatokon, s hamarosan csatlakozik a csapat keretéhez. Arról nem számolt be a klub, hogy a csatár mennyi időre kötelezte el magát.

A klubok nem hozták nyilvánosságra Németh vételárát, de az biztos, hogy az MLS szabályzata szerint az átigazolási díjnak csak a kétharmada illeti meg a Kansas Cityt.

Az al-Garafa hétszeres katari bajnok – legutóbb 2010-ben végzett az élen –, a 2015–2016-os szezonban 16 fordulót követően a 14 csapatos bajnokság 8. helyén áll, míg az előző idényben a 7. helyen végzett. A csapatban nemzetközileg elismert játékos nem futballozik, a vezetőedző a portugál Pedro Caixinha. Az együttesben korábban játszott Sonny Anderson, Djibril Cissé, Juninho Pernambucano, Lisandro López és Zé Roberto is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik