Légiósok: Kaptam elég érdekes telefonhívásokat a nyáron – Kádár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 11:36
null
Kádár Tamás (fehérben) az Európa-ligában is alapembere a csoportjából továbbjutó Dinamo Kijevnek (Fotó: AFP)
A Dinamo Kijev labdarúgócsapatának hivatalos honlapja terjedelmes interjút közölt az együttes magyar válogatott védőjével, Kádár Tamással. A 28 esztendős hátvéd többek között a nemzeti együttesről, a Sahtar Doneckről és az ukrán nyelv nehézségeiről is beszélt, valamint elárulta, bár jól érzi magát Kijevben, nem lenne ellenére a klubváltás, ha erősebb bajnokságból csábítanák.

 

„Sok mindent megértek már, főleg a pályán, de válaszolni nem tudok – felelte Kádár arra a kérdésre, hogy hogyan boldogul az ukrán nyelvvel. – A futballban nem használt szavakat nehezebben értem meg, de van egy tolmácsom, aki segít. Elég nehéz nyelv az ukrán, bár kicsit hasonlít a lengyelre, amelyet a Lech Poznannál eltöltött időszakom alatt sokat hallottam. Szerencsére a nyelvtudomásom nem befolyásolja a teljesítményemet, a pályán kívül pedig hétköznapi életet élek. Tudom, hogy Kijevben hol lehet angolul filmeket nézni, valamint azt is, hogy melyik étteremben beszélik az angol nyelvet.”

Kádár Tamás röviden elmondta a véleményét a magyar válogatott jelenlegi helyzetéről is.

„Marco Rossival minden bizonnyal megváltozik a csapat filozófiája. Fontos lenne, ha sikeresen folytatnánk a közös munkát, mert nem sok magyar futballista játszik külföldön, akik viszont mégis, azok kevés lehetőséget kapnak. Muszáj egységesnek lennünk, mert csak úgy érhetünk el bármit, ha összefogunk. Az elmúlt másfél évről általánosságban elmondható, hogy a magyar válogatott nehéz időszakon ment keresztül, nem értünk el túlságosan jó eredményeket. De az új szövetségi kapitánnyal új korszak kezdődött, mindent megteszünk, hogy javítsunk a helyzetünkön” – jelentette ki Kádár, akit a Dinamo Kijev legnagyobb ellenlábasáról, a bajnoki címvédő Sahtar Doneckről is kérdeztek.

„A Sahtar teljesen más szintet képvisel, mint a többi ukrán csapat. A keretét minőségi brazil játékosok alkotják, akik bármelyik európai topligában megállnák a helyüket. A Sahtar ellen más taktikával szoktunk kimenni a pályára, mint a többi mérkőzésen. Az egymás elleni ütközeteinket egész Ukrajna várja, olyankor sokkal több érzelem tör elő és még nagyobb bennünk a győzni akarás vágya. A várakozásokat csak fokozza, hogy Júnior Moraes a nyáron a Dinamóból a Sahtarhoz igazolt.”

A kijevi és a donecki sztárcsapat 2018-ban hatszor csapott össze egymással – négyszer a bajnokságban, valamint egy-egy alkalommal az Ukrán Kupa döntőjében és a júliusi Szuperkupa-meccsen –, s ezekből a párharcokból négyet a Dinamo nyert meg.

Kádár elárulta, az ukrán bajnokságban megforduló csatárok közül Moraest és a Sahtar korábbi támadóját, az idén júniusban a Benficához szerződő Facundo Ferreyrát tartja, illetve tartotta a legkellemetlenebb ellenfelének.

Az interjú végén Kádártól megkérdezték, kapott-e ajánlatokat más kluboktól a nyári átigazolási időszakban.

„Voltak megbeszélések, s bár kaptam elég érdekes telefonhívásokat, konkrétumokig nem jutottunk el. Viszont nem tagadom: ha a Dinamo egy topbajnokság topcsapatától kap értem ajánlatot, akkor rábólintanék a váltásra. Szeretem a Dinamót és Kijevet is, viszont a pályafutásom szempontjából jobb lenne, ha fejlődhetnék és a legmagasabb szinten játszhatnék. Huszonnyolc évesen a legjobb korban vagyok. De most még a Dinamo alkalmazásában állok, jól érzem magam Ukrajnában és a közeljövőt érintő terveim csak a Dinamóval kapcsolatosak” – mondta határozottan Kádár.

Az 53-szoros magyar válogatott labdarúgó alapembere a kijevi alakulatnak, a jelenleg idényben minden sorozatot figyelembe véve eddig 24 meccsen lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik