Légiósok: Kalmár és Vida is bekerült az alapszakasz álomcsapatába

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 13:02
null
Vida Kristophernek és Kalmár Zsoltnak van oka az örömre (Fotó: fcdac.sk)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) befejeződött a 2018–2019-es idény alapszakasza, melynek végén megválasztották az alapszakasz álomcsapatát – a tizenegyben ott van a DAC két magyar játékosa, Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is.

 

Az InStat Index alapján az alapszakasz legjobb tizenegyébe két magyar játékos is ott van: Kalmár Zsolt és Vida Kristopher. Rajtuk kívül még két dunaszerdahelyi futballista található alegjobbak között. Abalhátvéd Eric Davis és atélen askót Celtic csapatához távozó Bayo.

Ezen kívül Kalmár Zsolt nevéhez még két elsőség tartozik: a középpályások közül ő lőtt legtöbbet kapura (55) és anevéhez fűződik abajnokság legtöbb sárga lapos figyelmeztetése (9). Astatisztika alapján Vida Kristopher nagyon hasznos tagja volt aDAC-nak, több poszton jól játszott, és összesen 11 találatban volt szerepe (gól vagy gólpassz).

A szlovák bajnokság rájátszása a hétvégén kezdődik. A Dunaszerdahely vasárnap fogadja a Rózsahegy csapatát. A büntetés letöltése után Kalmár Zsolt ismét pályára lép, Vida Kristopher és Máté sérülés miatt hiányzik.

Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is az alapszakasz álomcsapatában (Fotó: www.sportolunk.sk)
Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is az alapszakasz álomcsapatában (Fotó: www.sportolunk.sk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik