DUDUCZ TIBOR (DUNASZERDAHELY) 2019.03.14 13:02 Frissítve: 2019.03.14 13:03

Légiósok: Kalmár és Vida is bekerült az alapszakasz álomcsapatába

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) befejeződött a 2018–2019-es idény alapszakasza, melynek végén megválasztották az alapszakasz álomcsapatát – a tizenegyben ott van a DAC két magyar játékosa, Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is.

Vida Kristophernek és Kalmár Zsoltnak van oka az örömre (Fotó: fcdac.sk)

 

Az InStat Index alapján az alapszakasz legjobb tizenegyébe két magyar játékos is ott van: Kalmár Zsolt és Vida Kristopher. Rajtuk kívül még két dunaszerdahelyi futballista található a legjobbak között. A balhátvéd Eric Davis és a télen a skót Celtic csapatához távozó Bayo.

Ezen kívül Kalmár Zsolt nevéhez még két elsőség tartozik: a középpályások közül ő lőtt legtöbbet kapura (55) és a nevéhez fűződik a bajnokság legtöbb sárga lapos figyelmeztetése (9). A statisztika alapján Vida Kristopher nagyon hasznos tagja volt a DAC-nak, több poszton jól játszott, és összesen 11 találatban volt szerepe (gól vagy gólpassz).

A szlovák bajnokság rájátszása a hétvégén kezdődik. A Dunaszerdahely vasárnap fogadja a Rózsahegy csapatát. A büntetés letöltése után Kalmár Zsolt ismét pályára lép, Vida Kristopher és Máté sérülés miatt hiányzik.

Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is az alapszakasz álomcsapatában (Fotó: www.sportolunk.sk)