nemzetisport.hu 2017.06.27 11:00 Frissítve: 2017.06.27 11:12

Légiósok: játszani akar, ezért eligazol a magyar csatár

Kovács Péter klubot vált Norvégiában: a 39 éves magyar labdarúgó az élvonalbeli Sandefjordból a másodosztály utolsó helyezettjéhez, az Arendalhoz igazol.

 

Kovács Péter az Aftenpostennek elmondta: elsősorban a több játéklehetőség reményében vált – ami érthető, mert míg tavaly a másodosztályban 26 mérkőzésen lépett pályára a Sandefjordban (és nyolc góllal segítette hozzá a feljutáshoz), addig az új szezonban, az élvonalban már csak két meccs és 12 perc jutott neki.

„Voltak más lehetőségeim is, végül a délieket választottam. Korábban az ország szinte minden tájékán futballoztam már, de déli csapatban még nem” – tette hozzá Kovács, aki Norvégiában eddig hat klubban fordult meg (Tromsö, Viking Stavanger, Odd Grenland, Strömsgodset, Sarpsborg, Sandefjord).

A nemrégiben kinevezett új vezetőedző, Mattias Andersson szerint a magas támadó jól illeszkedik majd az Arendal játékába, és mivel Kovács mindig híres volt az edzésmunkájáról, az életkora sem aggasztja különösebben.

„Természetesen én is gondolok már a futball utáni időkre – folytatta Kovács –, de még fiatalnak érzem magam. A legfontosabb, hogy harminckilenc évesen is látok motivációt, és az eszem is a helyén van. Márpedig ha fejben minden rendben, akkor a testnek is könnyebb a teher.”

A csatár arról is beszélt a norvég lapnak, hogy sohasem bújt el az új kihívások elől, szeret új emberekkel, új klubokkal, új módszerekkel megismerkedni.

„A most előttünk álló feladat speciális. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a csapatnak elmozdulni az utolsó helyről.”

Bár a nyári szünetig még van két bajnoki meccse az Arendalnak, Kovács csak az újrakezdéskor (július 23.), a Tromsdalen ellen mutatkozhat be új együttesében.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.