Légiósok: Bukta betalált; Holender megszerezte első góljait

Vágólapra másolva!
2019.08.16. 21:51
null
Társai ünneplik a gólt szerző Bukta Csabát (Fotó: laola1.at)
Nagyszerű pénteket zártak külföldön játszó futballistáink: a Lugano 5–0-s győzelemmel jutott tovább a Svájci Kupában – Holender Filip két góllal vette ki a részét a sikerből –, míg az osztrák másodosztályban a Liefering 3–2-re felülmúlta a Hornt, többek között Bukta Csaba találatának köszönhetően.

 

Luganóba szerződése óta négy bajnokin játszott eddig Holender Filip – ebből egyszer kezdőként –, ám gólt még nem sikerült lőnie új csapatában. A harmadosztályú Concordia elleni kupamérkőzés jó esélyt kínált a csorba kiküszöbölésére, s a válogatott futballista élt is a lehetőséggel: Holender tizenegyesből szerzett vezetést, majd a 77. percben ő állította be az 5–0-s végeredményt. A klub másik két magyarja közül Vécsei Bálint sérülés miatt kihagyta a találkozót, Kecskés Ákos pedig végig a kispadon ült.

Az osztrák másodosztály új idényében Bukta Csaba is megszerezte az első gólját, az első fordulóban gólpasszt jegyző játékos a Horn ellen 3–2-re megnyert meccsen volt eredményes az első negyedóra végén. A Liefering a hajrában rövid idő alatt kettős emberhátrányba került, azonban így is megszerezte az első győzelmét.

AUSZTRIA, 2. LIGA
4. FORDULÓ
Lafnitz–Ried 0–1
Lafnitz: Varga Barnabás végigjátszotta a meccset.
Liefering–Horn 3–2
Liefering: Bukta Csaba végig a pályán volt, ő szerezte az első gólt.

SVÁJC, SUPER LEAGUE
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Concordia (III.)–Lugano 0–5
Lugano:
A duplázó Holender Filip végigjátszotta a meccset, Kecskés Ákos kispados volt, Vécsei Bálint sérült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik