Légiósok: kétgólos előny sem volt elég Kádáréknak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 21:02
Sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzésén sem tudott nyerni a Dinamo Kijev: Kádár Tamás csapata 2–2-es döntetlent játszott a Zorja vendégeként az ukrán labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Dinamo – amelyben Kádár Tamás végigjátszotta a mérkőzést – a 36. percben már két góllal vezetett, a hazai meccseit Zaporizzsjában játszó luhanszki csapat még a szünet előtt szépített, majd a 82. percben a német Joel Abu Hanna hanyatt vetődéses lövésével egyenlített.Kádár Tamás végigjátszotta a mérkőzést – a 36. percben már két góllal vezetett, a hazai meccseit Zaporizzsjában játszó luhanszki csapat még a szünet előtt szépített, majd a 82. percben a német Joel Abu Hanna hanyatt vetődéses lövésével egyenlített.

A ZORJA EGYENLÍTŐ GÓLJA

UKRAJNA, PREMJER-LIGA
6. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések

Zorja–Dinamo Kijev 2–2
Olimpik Doneck–Sahtar 0–4
Az élcsoport: 1. Sahtar 18 pont, 2. Deszna 11, 3. Zorja 11, …5. Dinamo Kijev 8 (5 mérk.)

SVÁJC. Három magyar légiós is ott volt a kezdőcsapatban, de ez sem segített a Luganón, amely a papírformának megfelelően 2–1-re kikapott az FC Basel vendégeként a svájci bajnokság 6. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Holender Filip és Kecskés Ákos végigjátszotta a mérkőzést, Vécsei Bálintot a 77. percben lecserélték. A Basel Kemal Ademi duplájával nyert, a csereként beálló Nicola Dalmonte a 87. percben szépített, az előkészítés Holender érdeme volt.

Sikerével a négy forduló óta nyerésben lévő Basel a tabella élére ugrott, a sorozatban negyedszer veszítő Lugano maradt az alsóházban.

Megszorongatta neves ellenfelét a fehér mezes Lugano (Fotó: FC Basel Twitter)
Megszorongatta neves ellenfelét a fehér mezes Lugano (Fotó: FC Basel Twitter)

SUPER LEAGUE
6. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések

FC Basel–Lugano 2–1
Luzern–Young Boys 2–2
Thun–Sion 0–1
Az élcsoport: 1. Basel 15 pont, 2. Young Boys 14, 3. Sion 13, …9. Lugano 4

LENGYELORSZÁG. Nagy Dominik végig a pályán volt a Legiában, amely Jaroslaw Niezgoda mesterhármasával 3–1-re legyőzte az újonc Raków Czestochowát vasárnap késő este. A varsóiak a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtöttek, és a vesztett pontok tekintetében ők állnak a legjobban – ténylegesen pedig, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, az ötödikek.

EKSTRAKLASA
7. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések

Legia Warszawa–Raków 3–1
Slask Wroclaw–Pogon Szczecin 1–1
Lech Poznan–Cracovia 1–2
Az élcsoport: 1. Slask 15 pont, 2. Jagiellonia 14, 3. Pogon 14, …5. Legia 13, …12. Raków 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik