Légiósok: Hétfőig minden eldől - Juhász Roland

Vágólapra másolva!
2013.07.14. 09:07
Amikor az Anderlecht csütörtökön felbontotta Juhász Roland szerződését, a válogatott védő azt mondta, egy-két napon belül eldől a jövője. A Belgiumból hazatérő futballista, aki tavasszal a Videotonban szerepelt kölcsönben, most mégis időt kért.

„A helyzet kezd világossá válni, de még mindig szükség van egy kis időre, hogy kialakuljon a végleges megoldás – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Juhász Roland. – Hétfőig minden eldől, ezt azért merem ilyen bátran kijelenteni, mert lassan a célegyenesben leszek. Nagyon várom már, hogy végre rendeződjön minden, mert hosszú volt ez a bizonytalansággal teli időszak.”Juhász Roland. – Hétfőig minden eldől, ezt azért merem ilyen bátran kijelenteni, mert lassan a célegyenesben leszek. Nagyon várom már, hogy végre rendeződjön minden, mert hosszú volt ez a bizonytalansággal teli időszak.”

Juhász Roland egy éve került ki az Anderlecht keretéből, pedig korábban alapembernek számított. Többnyire a második csapattal készült, és a lelátóról figyelte a meccseket. Nyolc évvel ezelőtt szerződött a lila-fehérekhez, s három alkalommal is bajnok volt a brüsszeli csapattal. Ez azonban már a múlt, most nagyon várta, hogy felbonthassa a jövő nyárig érvényes szerződését. Ennél már csak az a fontosabb, hogy legyen új csapata.

„Első körben az elválás, a másodikban pedig az új lehetőség felderítése volt a legfontosabb – jelentette ki a védő. – Nem szeretek a levegőben lógni, és az sem szerencsés, ha csak egy gond oldódik meg. Újra azt a megnyugtató érzést szeretném átélni, hogy csak a futballra koncentrálok. Nem szeretnék nézelődni erre-arra, hogy hol folytassam, merre menjek. Csak játszani szeretnék.”

A játékos tavasszal a Videotoné volt. Kézenfekvő lenne, hogy a féléves kölcsön után oda térjen vissza végleg – talán Székesfehérváron is úgy gondolják, hogy a visszatéréssel „tartozik” is a védő. Ráadásul José Gomes vezetőedző télen külön kérte Juhász Roland szerződtetését, és a játékos is jól érezte magát Fehérváron.

„Klubról még nem akarok beszélni, ötven százalék az esélye annak, hogy visszatérek a Videotonhoz – mondta Juhász Roland. – Most egyelőre csak az foglalkoztat, hogy ismét futballistának érezhessem magam. Belgiumban ez nem így volt. Edzhettem én a legjobban a keretből, akkor sem volt esélyem a futballra, de remélem, életemnek nem lesz több ilyen szakasza. Motivált vagyok, harmincévesen is jó játékosnak érzem magam. Az elmúlt esztendő csak megerősített. Sok biztatást kaptam, erre szeretnék építkezni.”

A Nemzeti Sport Online információi szerint Juhásznak két lehetőség közül kell választania, a Videoton mellett ugyanis egy külföldi csapattól is van ajánlata.

A VÁLOGATOTT VÉDŐ A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN – MELYET DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELOLVASHAT – BESZÉL A VÁLOGATOTTRÓL ÉS A VIDEOTON EURÓPA-LIGA-KIESÉSÉRŐL IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik