nemzetisport.hu 2016.10.13 10:28 Frissítve: 2016.10.13 10:51

Légiósok: hatodszor edzett a „helyi Fradinál”, mégis hazatérhet a magyar kapus

A norvég harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Nardo FK magyar kapusa, Steer Bence volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A 23 esztendős játékos az elmúlt napokban ismét Norvégia legsikeresebb klubjánál, a Rosenborgnál edzett, de arra nem érdemes nagy összegben fogadni, hogy a trondheimi csapatnál folytatja a pályafutását. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy hamarosan visszatér Magyarországra.

 

Steer Bence 2014 nyarán Pécsről szerződött a norvég harmadosztályban szereplő Nardo FK-hoz, melynek ő az egyetlen profi szerződéssel rendelkező játékosa, mindegyik csapattársa dolgozni vagy iskolába jár a futball mellett. Steer a válogatott szünetben a most már 24-szeres norvég bajnok Rosenborg edzéseit látogatta, de nem próbajátékról volt szó.

„Az elmúlt fél évben hatodszor edzettem a Rosenborgnál. Az első csapat négy kapusa is hazája válogatottjánál szerepelt, ami nagyon jó lehetőséget biztosított nekem arra, hogy kipróbálhassam magam a profik között. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, követik a pályafutásomat, sok mindent tudnak rólam, de nem nevezném próbajátéknak ezt az alkalmat” – mondta Steer Bence.

„Norvégiában a Rosenborg a csúcs. Aki edzésig eljut a csapatnál, az már büszke lehet, hiszen a Rosenborg a helyi Ferencváros” – tette hozzá a magyar kapus, aki a következő évet már nem biztos, hogy a norvég harmadosztályban kezdi meg.

„A norvég élvonal is opció, de mivel az állandó játéklehetőséget tartom szem előtt, ezért elképzelhető, hogy a másodosztályba igazolok. Ugyanakkor hozzá kell tennem, honvággyal küszködöm, és otthonról érdeklődnek irántam, szóval még képlékeny, hogy jövőre melyik országban játszom majd” – árulta el Steer, aki több mint két év után sem szokott még hozzá teljesen, hogy a norvégiai átlaghőmérséklet jócskán elmarad az itthonitól.

A Vasas, a REAC és a Pécsi MFC korábbi kapusa úgy véli, Magyarországon jelenleg a másodosztály lenne számára a reális cél, így ha az NB II-ből kapna ajánlatot, akkor komolyan elgondolkodna a hazatérésen.

2019.10.19 22:34:42

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megpróbál egy negyedik bajnokságban is gólkirály lenni.

2019.10.18 20:48:02

Légiósok PIETSCH TIBOR

„A három chicagói év alatt egyetlen edzést és meccset sem mulasztottam el.”

2019.10.04 22:50:25

Légiósok PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem tett mást, »csak« szívből futballozott.