HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.10.13 10:28 Frissítve: 2016.10.13 10:51

Légiósok: hatodszor edzett a „helyi Fradinál”, mégis hazatérhet a magyar kapus

A norvég harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Nardo FK magyar kapusa, Steer Bence volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A 23 esztendős játékos az elmúlt napokban ismét Norvégia legsikeresebb klubjánál, a Rosenborgnál edzett, de arra nem érdemes nagy összegben fogadni, hogy a trondheimi csapatnál folytatja a pályafutását. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy hamarosan visszatér Magyarországra.

 

Steer Bence 2014 nyarán Pécsről szerződött a norvég harmadosztályban szereplő Nardo FK-hoz, melynek ő az egyetlen profi szerződéssel rendelkező játékosa, mindegyik csapattársa dolgozni vagy iskolába jár a futball mellett. Steer a válogatott szünetben a most már 24-szeres norvég bajnok Rosenborg edzéseit látogatta, de nem próbajátékról volt szó.

„Az elmúlt fél évben hatodszor edzettem a Rosenborgnál. Az első csapat négy kapusa is hazája válogatottjánál szerepelt, ami nagyon jó lehetőséget biztosított nekem arra, hogy kipróbálhassam magam a profik között. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, követik a pályafutásomat, sok mindent tudnak rólam, de nem nevezném próbajátéknak ezt az alkalmat” – mondta Steer Bence.

„Norvégiában a Rosenborg a csúcs. Aki edzésig eljut a csapatnál, az már büszke lehet, hiszen a Rosenborg a helyi Ferencváros” – tette hozzá a magyar kapus, aki a következő évet már nem biztos, hogy a norvég harmadosztályban kezdi meg.

„A norvég élvonal is opció, de mivel az állandó játéklehetőséget tartom szem előtt, ezért elképzelhető, hogy a másodosztályba igazolok. Ugyanakkor hozzá kell tennem, honvággyal küszködöm, és otthonról érdeklődnek irántam, szóval még képlékeny, hogy jövőre melyik országban játszom majd” – árulta el Steer, aki több mint két év után sem szokott még hozzá teljesen, hogy a norvégiai átlaghőmérséklet jócskán elmarad az itthonitól.

A Vasas, a REAC és a Pécsi MFC korábbi kapusa úgy véli, Magyarországon jelenleg a másodosztály lenne számára a reális cél, így ha az NB II-ből kapna ajánlatot, akkor komolyan elgondolkodna a hazatérésen.

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.