Légiósok: Gyurcsó duplája is kellett a győzelemhez – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.23. 21:05
null
Gyurcsó (középen) kétszer is betalált (Fotó: Facebook.com)
A horvát élvonal 8. fordulójában a Hajduk Split Gyurcsó Ádámmal a kezdőben állt fel az Istra otthonában. A magyar válogatott középpályás a 21. percben vezetéshez juttatta csapatát, négy perc múlva pedig ismét betalált. A szünetig még a szintén egykor a Videotonban is futballozó Mirko Ivanovszki is betalált, s a második félidőben, amikor a hazaiak 3–2-re felzárkóztak, az ő második góljára is szükség volt a győzelemhez.

A Hajduk Splitben az egymást követő harmadik bajnokin kezdőként kapott helyet Gyurcsó Ádám, és ezúttal góllal, sőt, gólokkal hálálta meg a bizalmat. Előbb a 21., majd a 25. percben is betalált, gyorsan kétgólos előnyhöz segítve csapatát, sőt, bő tíz perccel a szünet előtt a szintén korábban a Videotonban is futballozó Mirko Ivanovszki góljával már 3–0-ra vezetett a Split.

Igaz, a hazaiak a spanyol védő, Julio Rodriguez góljával még a szünet előtt szépítettek, majd a fordulás után röviddel Ramón Mierez csökkentette minimálisra a különbséget. Végül a Hajduk győzelmét Ivanovszki 64. percben szerzett második gólja biztosította be. Gyurcsó Ádámot a mérkőzés hajrájában lecserélték, a 83. percben Fran Tudor váltotta.

A Hajduk idénybeli második bajnoki győzelmét szerezte és ezzel feljött a tízcsapatos élvonal hatodik helyére.

Gyurcsó első gólja

Gyurcsó második gólja

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
8. FORDULÓ
Istra 1961–Hajduk Split 2–4

A szlovák élvonal 9. fordulójában a DAC a Spartak Trnavát fogadta, és győzte le 3–2-re. A hazaiaknál mind a három magyar játékos kezdett, Vida Kristopher és a sárga lapot kapó Kalmár Zsolt végig a pályán volt, Vida Mátét a 73. percben cserélte le edzője. A győztes gólt Eric Pacinda szerezte a 91. percben: Vida Kristopher lövése után a kapuba passzolta a kipattanót.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
9. FORDULÓ

DAC–Spartak Trnava 3–2

Az ukrán élvonalban szereplő Dinamo Kijev Kádár Tamással a soraiban 4–0-s győzelmet aratott a Deszna fölött hazai pályán, a magyar válogatott védő végig a pályán volt.

UKRAJNA, PREMJER-LIGA
9. FORDULÓ
Dinamo Kijev–Deszna 4–0

A svájci élvonalban szerepelő FC Lugano kezdőcsapatában kapott helyet Vécsei Bálint, akit a St. Gallen elleni meccs szünetében, a hazaiak 2–0-s vezetésénél lecseréltek, s a vendégek a második félidőben egyenlítettek.

SVÁJC, SUPER LEAGUE
7. FORDULÓ
St. Gallen–Lugano 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik