Légiósok: Guzmics szeretne egyszer gyerekeket edzeni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 09:38
Guzmics Richárd fontos játékosnak számít a lengyel élvonalban 5. helyen álló Wisla Krakówban, hiszen a legutóbbi hat bajnokit végigjátszotta, gyakran foglalkozik vele a sajtó is. Ezúttal egyebek mellett hosszabb távú terveiről és a lengyel nyelvről beszélt.

A Dziennik Polski terjedelmes cikket közöl Guzmics Richárdról, amelyben a Wisla Kraków védője sok mindenről szót ejt. Beszél a Magyarországon épülő stadionokról, elmondja, hogy a magyar labdarúgás jelenleg egy fejlődési szakaszt él meg, de felidézi a tavalyi, szerencsétlenül alakuló bukaresti válogatott mérkőzést is.

„Persze, hibáztam, de az az eset a második percben történt, lett volna idő a javításra. A mai napig sok bosszúságot okoz az a meccs, ha eszembe jut, azóta próbálom bizonyítani, hogy nem vagyok rossz játékos” – fogalmazott a hétszeres válogatott Guzmics.

„Amikor tizenévesen futballozni kezdtem, én még nem tudtam élvezni a mostani kiváló infrastruktúra nyújtotta előnyöket. Mi még nem játszottunk füves pályán, csak salakon, olyanok voltunk, mint az atléták. Csak az első csapat játszhatott füvön” – emlékezett vissza a kezdetekre Guzmics, aki hozzátette, egyszer majd szívesen foglalkozna gyerekekkel.

„Már megvan az UEFA B-licencem, mert más nézőpontból is érteni akarom a labdarúgást. Szeretnék egyszer gyerekekkel foglalkozni, és utána felnőttekkel is. Még az is lehet, hogy Lengyelországban végzem majd az edzői gyakorlatomat” – fogalmazott a védő.

Guzmics arról is beszélt, hogyan áll a lengyel nyelv elsajátításával. Elmondta, szüksége van a nyelvtudásra, hogy minél jobban megértesse magát a társakkal, ezért már tanul lengyelül. Nagyon nehéznek tartja ugyan, de jól halad vele, a társaknak a pályán már volt, hogy lengyelül kiabált a magyar légiós, akit a szezon közben, szeptemberben szerződtetett a Wisla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik