HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.09.10 14:41 Frissítve: 2015.03.26 12:26

Légiósok: Guzmics aláírt a Wisla Kraków-hoz - hivatalos

A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Wisla Kraków bejelentette, hogy egy plusz két éves szerződést kötött a Haladástól távozó magyar válogatott középhátvéddel, Guzmics Richárddal.

HIRDETÉS
Immáron hivatalos: Guzmics Richárd a Wisla Kraków-ban folytatja pályafutását (Fotó: wisla.kraków.pl)

 

A Nemzeti Sport Online saját értesüléseire hivatkozva kedden már beszámolt róla, hogy a 27 éves, hétszeres magyar válogatott védőre igényt tart a Wisla Kraków, amely egy plusz két éves szerződést ajánl a futballistának, ha sikeresen átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

A Haladás korábbi játékosa kedden elvégezte a szükséges teszteket, így minden akadály elhárult a szerződtetése elől.

A WISLA PÁLYAEDZŐJE JÓ VÉLEMÉNNYEL VAN GUZMICSRÓL
„Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: Richárd tapasztalt futballista, aki különösen élen helyzetekben képes megőrizni a higgadtságát” – mondta a Wisla Kraków pályaedzője, Marcin Broniszewski a Haladástól távozó magyarról.

„Fél évvel ezelőtt is volt ajánlatom Lengyelországból, már akkor beszéltem Lovrencsics Gergővel, aki meggyőzött arról, hogy érdemes ide igazolnom – mondta Guzmics még az aláírás előtt. – A körülmények kiválóak, és az emberek is nagyon kedvesek itt. Az elmúlt hónapokban klubot kerestem magamnak, volt ajánlatom Ausztriából, edzettem a Blackburn Roversnél is, szívesen folytattam volna Angliában, de a tulajdonos végül máshogy döntött.” 

„Lengyelország kiváló hely számomra, szerettem volna egy új fejezetet kezdeni a karrieremben, itt minden adott ehhez. A Wisla keretét nagyszerű játékosok alkotják, tetszik a csapat játékstílusa, remélem, hamar alkalmazkodni tudok hozzá. Itt sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a taktikára, mint Magyarországon. Egészen mások a körülmények, a stadion és az edzőkomplexum is elképesztő, a mérkőzésekre pedig jóval több szurkoló jár ki, mint odahaza.”

„Több lehetősége is volt Ricsinek, ismert, hogy az elmúlt hetekben a Blackburn Rovers csapatával is készült. Meg is felelt, de a tulajdonos extra pénzt különített el átigazolásra, így a Premier League-ből tudott futballistát szerződtetni a klub. A Wisla Kraków már korábban felfigyelt rá, és gyorsan meg is állapodtunk. Hangsúlyozom, nem a tesztelésen győzte meg a szakvezetést, már az orvosira utazott Lengyelországba, amit nem tudtak az érkezése napján elvégezni, így javasolták, álljon edzésbe. Szükség volt belső védőre, és mint ahogy azt az edző és a társak is nyilatkozták, örülnek, hogy Guzmicsot igazolták. Ricsinek is jó lehetőség ez, a lengyel futball sajnos a magyar előtt jár, innen könnyebb továbblépni, egy lépéssel közelebb került a nívós európai bajnokságokhoz" – mondta a játékost képviselő menedzser, Filipovics Vladan.

A Wisla 14-szeres lengyel bajnok, a jelenlegi szezonban hét forduló után még veretlen, 15 pontot szerzett, egypontos előnnyel vezeti a tabellát a Górnik Zabrze előtt. A klub már régóta belső védőt keres, korábban a diósgyőri Kádár Tamás neve is szóba került, a DVTK-val meg is egyeztek a vezetők a játékos kölcsönvételéről, de a futbalista képviselőivel nem sikerült megállapodniuk.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Gaál Bálint (Soproni VSE), Hanzl Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Andrij Jefremov (ukrán, legutóbb Dinamo Kijev – Ukrajna, szabadon igazolható), Katona Máté (Soproni VSE), Kamil Kopúnek (szlovák, legutóbb Ravan Baki – Azerbajdzsán, szabadon igazolható) Nagy Olivér (Paks), Tommaso Rocchi (olasz, legutóbb Padova – Olaszország, szabadon igazolható), Skriba Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Varga Gábor (Sopron), Városi Viktor (PMFC), Zamostny Balázs (Újpest – kölcsönbe). Profi szerződést kaptak: Angyal Zsolt, Gyurján Márton, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér és Tóth Martin
Távozott/távozhat: Beliczky Gergő (Gyirmót – kölcsön után végleg), Bosnjak Predrag (Ferencváros), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Halmai Ramon (MTK), Hanzl Máté (Mezőkövesd), Hrepka Ádám (MTK), Kalász Milán (Ajka?), Nagy I Gábor (Újpest), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza, majd Videoton), Tóth Péter (Pinkafeld – Ausztria), Varga Gábor (Ajka – kölcsönbe)
Kiszemeltek:

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS