nemzetisport.hu 2014.09.10 14:41 Frissítve: 2015.03.26 12:26

Légiósok: Guzmics aláírt a Wisla Kraków-hoz - hivatalos

A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Wisla Kraków bejelentette, hogy egy plusz két éves szerződést kötött a Haladástól távozó magyar válogatott középhátvéddel, Guzmics Richárddal.

Immáron hivatalos: Guzmics Richárd a Wisla Kraków-ban folytatja pályafutását (Fotó: wisla.kraków.pl)

 

A Nemzeti Sport Online saját értesüléseire hivatkozva kedden már beszámolt róla, hogy a 27 éves, hétszeres magyar válogatott védőre igényt tart a Wisla Kraków, amely egy plusz két éves szerződést ajánl a futballistának, ha sikeresen átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

A Haladás korábbi játékosa kedden elvégezte a szükséges teszteket, így minden akadály elhárult a szerződtetése elől.

A WISLA PÁLYAEDZŐJE JÓ VÉLEMÉNNYEL VAN GUZMICSRÓL
„Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: Richárd tapasztalt futballista, aki különösen élen helyzetekben képes megőrizni a higgadtságát” – mondta a Wisla Kraków pályaedzője, Marcin Broniszewski a Haladástól távozó magyarról.

„Fél évvel ezelőtt is volt ajánlatom Lengyelországból, már akkor beszéltem Lovrencsics Gergővel, aki meggyőzött arról, hogy érdemes ide igazolnom – mondta Guzmics még az aláírás előtt. – A körülmények kiválóak, és az emberek is nagyon kedvesek itt. Az elmúlt hónapokban klubot kerestem magamnak, volt ajánlatom Ausztriából, edzettem a Blackburn Roversnél is, szívesen folytattam volna Angliában, de a tulajdonos végül máshogy döntött.” 

„Lengyelország kiváló hely számomra, szerettem volna egy új fejezetet kezdeni a karrieremben, itt minden adott ehhez. A Wisla keretét nagyszerű játékosok alkotják, tetszik a csapat játékstílusa, remélem, hamar alkalmazkodni tudok hozzá. Itt sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a taktikára, mint Magyarországon. Egészen mások a körülmények, a stadion és az edzőkomplexum is elképesztő, a mérkőzésekre pedig jóval több szurkoló jár ki, mint odahaza.”

„Több lehetősége is volt Ricsinek, ismert, hogy az elmúlt hetekben a Blackburn Rovers csapatával is készült. Meg is felelt, de a tulajdonos extra pénzt különített el átigazolásra, így a Premier League-ből tudott futballistát szerződtetni a klub. A Wisla Kraków már korábban felfigyelt rá, és gyorsan meg is állapodtunk. Hangsúlyozom, nem a tesztelésen győzte meg a szakvezetést, már az orvosira utazott Lengyelországba, amit nem tudtak az érkezése napján elvégezni, így javasolták, álljon edzésbe. Szükség volt belső védőre, és mint ahogy azt az edző és a társak is nyilatkozták, örülnek, hogy Guzmicsot igazolták. Ricsinek is jó lehetőség ez, a lengyel futball sajnos a magyar előtt jár, innen könnyebb továbblépni, egy lépéssel közelebb került a nívós európai bajnokságokhoz" – mondta a játékost képviselő menedzser, Filipovics Vladan.

A Wisla 14-szeres lengyel bajnok, a jelenlegi szezonban hét forduló után még veretlen, 15 pontot szerzett, egypontos előnnyel vezeti a tabellát a Górnik Zabrze előtt. A klub már régóta belső védőt keres, korábban a diósgyőri Kádár Tamás neve is szóba került, a DVTK-val meg is egyeztek a vezetők a játékos kölcsönvételéről, de a futbalista képviselőivel nem sikerült megállapodniuk.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Gaál Bálint (Soproni VSE), Hanzl Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Andrij Jefremov (ukrán, legutóbb Dinamo Kijev – Ukrajna, szabadon igazolható), Katona Máté (Soproni VSE), Kamil Kopúnek (szlovák, legutóbb Ravan Baki – Azerbajdzsán, szabadon igazolható) Nagy Olivér (Paks), Tommaso Rocchi (olasz, legutóbb Padova – Olaszország, szabadon igazolható), Skriba Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Varga Gábor (Sopron), Városi Viktor (PMFC), Zamostny Balázs (Újpest – kölcsönbe). Profi szerződést kaptak: Angyal Zsolt, Gyurján Márton, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér és Tóth Martin
Távozott/távozhat: Beliczky Gergő (Gyirmót – kölcsön után végleg), Bosnjak Predrag (Ferencváros), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Halmai Ramon (MTK), Hanzl Máté (Mezőkövesd), Hrepka Ádám (MTK), Kalász Milán (Ajka?), Nagy I Gábor (Újpest), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza, majd Videoton), Tóth Péter (Pinkafeld – Ausztria), Varga Gábor (Ajka – kölcsönbe)
Kiszemeltek:

 

2020.09.20 21:37:12

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ne feledjük, elitligában, a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel.

2020.09.20 22:12:23

Légiósok L. P. I.

2020.09.19 16:32:54

Légiósok K. T. I.

A magyar válogatott középpályás büntetőből volt eredményes az Altach ellen.

2020.08.27 20:02:10

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai érdemi pályafutása épp csak elkezdődött, maga is még innen van a húszon, előtte az élet, a karrier gerince.