HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.05 08:57 Frissítve: 2017.10.06 11:57

Légiósok: Futács visszatért Splitbe, újra sportolónak érzi magát

Pénteken lesz napra pontosan két hónapja, hogy Futács Márkó, a Hajduk Split 27 éves középcsatára súlyos sérülést szenvedett a Dinamo Zagreb elleni bajnoki mérkőzésen, a bal térdében elszakadt a keresztszalag. A csaknem két méter magas labdarúgó lábát időközben megoperálták Portugáliában, az elmúlt öt hetet ott töltötte, kedden tért vissza horvátországi klubjához, ennek apropóján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.  

HIRDETÉS
Futács Márkó reméli, hogy februárban már tétmeccsen izzadhat (Fotó: hajduk.hr)

 

 PORTUGÁL CSATÁRRAL PÓTOLJÁK

Futács Márkó sérülését követően intézkednie kellett a spliti vezérkarnak: kivel pótolható a magyar csatár? Nos, Hugo Almeida lett a „befutó”, a 33 éves, 57-szeres portugál válogatott csatár eddig két bajnokin szerepelt a Hajdukban, s két gólt szerzett.

„Hozzám hasonló felépítésű labdarúgót keresett az egyesület, ő éppen ilyen – mondta a világjáró sztárról Futács Márkó. – Csaknem egy évtizeddel ezelőtt két évig csapattársak voltunk a Bremennél, nagyszerű játékost és embert ismertem meg személyében. Visszatérésemkor felveszem vele a harcot a csapatba kerülésért, bár lehet, hogy két csatárral állunk majd fel.”

„Örülök, hogy újra a társaimmal lehetek” – mondta lapunknak szerda délután Futács Márkó, aki az előző bajnoki idényben 18 góllal gólkirályi címet szerzett a horvát első osztályban, csapata a Rijeka és a Dinamo Zagreb mögött harmadik lett.

„Az elmúlt hetekben egymagam dolgoztam a portugáliai klinikán, itt, Splitben voltaképpen a többiekkel edzhetek. A sérült lábamat még két hétig nem terhelhetem, jelenleg a felsőtestemet erősítem. Ez is óriási élmény, izzadok, feszülnek az izmaim, s ettől újra sportolónak érzem magam.”

Az idén február és május között kimagaslóan teljesítő, 18 bajnoki góljából 11-et a tavasszal szerző center másodszor kényszerült hosszas kihagyásra: 2015 őszén, még a török Mersin játékosaként ugyancsak súlyos térdsérülést szenvedett, hónapokig nem játszhatott, tavaly nyáron aztán szerződtette a Hajduk.

„Abban az időszakban kevesen hittek bennem, elvégre tavaly nyáron még a visszatérésemre készültem az előző sérülésből felépülve. De a spliti elöljárók bíztak bennem. Tizennyolc góllal háláltam meg a bizalmukat, és ha ezt a sérülést is kiheverem, ugyanúgy számíthatnak rám, tartozom nekik” – mondta a  háromszoros válogatott futballista.

A „házasság” összetartó erejét jelzi, hogy a Hajduk bevallottan szeretné meghosszabbítani Futács 2017–2018-as idény végéig élő szerződését, s bár egyelőre egyik fél aláírása sem szerepel a papíron, aligha lesz akadálya a megegyezésnek.

„Igen, tervezzük a szerződésem meghosszabbítását – árulta el a játékos. – Részemről nem is kérdés, hogy maradnék-e, szeretek itt lenni. Azt mondják egy-egy ilyen sérülés kapcsán, ha tökéletesen is halad a rehabilitáció, legalább hat hónapnak el kell telnie, mire a futballista újra maximálisan terhelhető lesz. A februári edzőtáborban valószínűleg már együtt edzhetek a csapattal, ott fokozatosan kapom majd a terhelést, utána következhetnek a tétmeccsek. Eleinte öt perc. Ami nekem öt perc boldogság lesz.”

Futács Márkó hiányában, 11 fordulót követően a harmadik helyen áll a Hajduk Split a tízcsapatos horvát élvonalban, hátránya kilenc pont az éllovas Dinamo Zagreb mögött. Az együttest 2016 decembere óta Joan Carrillo, a Videotont 2014–2015-ben bajnoki címig kormányzó spanyol edző irányítja, aki az előző idényben bronzérmet szerzett a Hajdukkal.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

2018.06.04 09:45:59

Légiósok BORBOLA BENCE

A Dinamo Kijev védője állítja, ha nem sérül meg Newcastle-ben, a mai napig Angliában lenne.

2018.05.30 11:56:58

Légiósok PÓR KÁROLY

„Előretekintek, most a Red Bull első csapata következik” – évértékelés a salzburgiak középpályásával.

2018.05.27 23:39:37

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nemcsak azt reméltük, hogy bajnokságaink nívója jobb lesz, hanem azt is, hogy hazai legjobbjaink a válogatottban kamatoztathatják a légiósoktól tanultakat.

2018.05.15 09:15:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Pályafutásom talán legnagyobb sikere a Hoffenheimmel szerzett bronzérem, mérhetetlenül büszke vagyok.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS