Légiósok: ez volt az elsődleges oka, hogy Kádár Kijevbe igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.11. 10:53
Mint arról beszámoltunk, a Lech Poznant elhagyó Kádár Tamás aláírt a Dinamo Kijev labdarúgócsapatához. A magyar válogatott védő négyéves szerződést kötött az ukrán klubbal, és a 44-es mezt választotta. A megállapodás szignózása után Kádár részletesen beszélt átigazolásáról a Dinamo hivatalos honlapjának, és azt is elárulta, mik voltak a legfőbb okai annak, hogy Kijevbe szerződött.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy a Dinamo Kijev játékosa lehetek. A két klub közötti tárgyalások hónapokig tartottak, hosszú ideje vártam már erre a pillanatra, de végül megérkeztem. Boldog vagyok, hogy ilyen nagy múltú egyesülethez szerződtem. A magyar, a lengyel és az ukrán bajnokságot egyelőre nem tudom összehasonlítani, mert utóbbiban még nem játszottam, de az biztos, hogy Magyarországon és Lengyelországban egyik csapat sem képvisel olyan szintet, mint a Dinamo” – mondta Kádár, akitől megkérdezték, beszélt-e már a gárda vezetőedzőjével, Szerhij Rebrovval.„Nagyon elégedett vagyok, hogy a Dinamo Kijev játékosa lehetek. A két klub közötti tárgyalások hónapokig tartottak, hosszú ideje vártam már erre a pillanatra, de végül megérkeztem. Boldog vagyok, hogy ilyen nagy múltú egyesülethez szerződtem. A magyar, a lengyel és az ukrán bajnokságot egyelőre nem tudom összehasonlítani, mert utóbbiban még nem játszottam, de az biztos, hogy Magyarországon és Lengyelországban egyik csapat sem képvisel olyan szintet, mint a Dinamo” – mondta Kádár, akitől megkérdezték, beszélt-e már a gárda vezetőedzőjével, Szerhij Rebrovval.

„Igen, nem is egyszer. A csapatában szeretett volna látni, ez volt a legnagyobb ösztönzőerő számomra. Rebrov kulcsfontosságú személy az átigazolásomban, nagyon boldog voltam, hogy beszélhettem vele. Számomra fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljak az edzővel” – hangsúlyozta a magyar válogatott labdarúgó.

Kádár kiemelte, szívesebben szerepel a védelem közepén, mint a szélén, de a Lechnél ősszel balhátvédként volt rá szükség – sőt, többnyire a magyar válogatottban is bal oldali védőt játszik.

„Értelmes, okos futballistának tartom magam, aki jól bánik a labdával, jól olvassa a játékot és alárendeli magát a csapatérdeknek. Biztos vagyok benne, hogy a Dinamónál a legjobbamat tudom majd nyújtani” – elemezte az erősségeit Kádár.

A 26 esztendős labdarúgó Poznan után Kijevben sem játszhat a kedvenc számában, hiszen a 4-es mez már az ukránoknál is foglalt – így a választása a 44-esre esett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik