nemzetisport.hu 2020.01.14 23:10 Frissítve: 2020.01.15 01:59

Légiósok: Eppel Márton Storck csapatában folytatja – hivatalos

Ahogy azt kedden a Nemzeti Sport Online elsőként jelezte, az idény végéig a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cercle Bruges-ben folytatja pályafutását Eppel Márton – ezt a klub jelentette be a hivatalos honlapján.

 

Eppel Márton a Cercle Bruges-ben folytatja pályafutását (Fotó: cerclebruges.be)

 

Eppel Márton a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál kezdte meg a téli felkészülést, és úgy tudjuk, a kispesti klub szívesen vissza is igazolta volna a nyolcszoros válogatott csatárt, de ő külföldi folytatásban gondolkodott, ezért nem tárgyalt a klubbal.

Eppel azért is szeretett volna Európába szerződni, hogy újra visszakerülhessen a válogatottba, amelyben legutóbb 2018 októberében, Észtország ellen szerepelt.

A 28 éves játékos a kazah élvonalbeli Kajrat Almatiban 16 bajnoki góllal zárta a 2019-es idényt. A helyzetét könnyítette, hogy lejárt szerződését nem hosszabbította meg a múlt év végén, így a játékjoga ingyen volt megszerezhető.

A Cercle Bruges 11 ponttal az utolsó helyen áll a belga élvonalban, hat ponttal van lemaradva a 15., bennmaradást érő helyen álló Beverentől. Bernd Storck októberben vette át a csapat irányítását, és miután a Beverennel holtversenyben a legkevesebb gólt szerezte a gárda a bajnokságban (21 forduló alatt 18-at), nem meglepő, hogy szerettek volna erősíteni a támadósorban.

„Márton fél évre írt alá, a jövőre vonatkozó opciót nem tartalmaz a megállapodás – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a csatár menedzsere, Filipovics Vladan. Több lehetőség közül választhatott, de a belga csapat mellett főképp Ázsiából érdeklődtek, ám a válogatott miatt szeretett volna mindenképp Európába szerződni. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy jól ismeri Bernd Storck vezetőedzőt, akinek a kifejezett kérése volt Eppel szerződtetése.”  

2020.03.26 15:37:01

Légiósok nemzetisport.hu

A Red Bull Salzburg válogatott középpályása együtt készül az úszóedzővel.

2020.03.20 09:00:49

Légiósok KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, TOKICS MÁTÉ

Az RB Leipzig kapusa volt a Nemzeti Sport Instagramon indított videointerjú-sorozatának újabb vendége.

2020.03.09 22:31:43

Légiósok SZ. M.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.