nemzetisport.hu 2018.05.22 12:02 Frissítve: 2018.05.22 12:52

Légiósok: egyszerre kaptak bajnoki aranyat a barátok – Csoboth és Szoboszlai

Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy a legutóbbi fordulóban Korcsmár Zsolt bajnok lett a dán Midtjyllanddal, ugyanakkor nemcsak ő ünnepelhetett első helyet légiósaink közül a napokban, hanem Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik is.

Csoboth Kevin bajnok lett a Benfica U19-es csapatával

 

Csoboth Kevin a Benfica U19-es csapatával lett aranyérmes, miután a portugál csapat 3–1-re nyert a Leixoes ellen, és egy fordulóval a vége előtt nyolc pont a Benfica előnye a 2. helyen álló, szintén lisszaboni Sportinggal szemben. Így a meccs után Csobothék át is vehették a bajnoknak járó serleget, mellyel már pózolt is a 17 éves magyar játékos, aki a zerozero.pt statisztikái szerint 15 bajnokin játszott és két gólt szerzett ebben az idényben.

 

Jó barátja és korábbi csapattársa – mindketten szerepeltek a Főnix Gold FC-nél és a tavaly Eb-szereplő U17-es válogatottban is játszottak együtt – Szoboszlai Dominik az osztrák élvonalbeli Red Bull Salzburggal vehetett át a hétvégén bajnoki aranyérmet és trófeát.

Szoboszlai Dominik (balról az első) így ünnepelt a Red Bull-lal (Fotó: Red Bull Salzburg)

Igaz, a Red Bull már a hónap elején bebiztosította bajnoki címét, de a díjátadó ceremóniára vasárnap, a szezonbeli utolsó hazai bajnokit, a Mattersburg elleni 1–0-s győzelmet követően került sor. Szoboszlai annak ellenére aranyérmet kapott, hogy bajnoki meccskeretbe a tavasszal nem nevezték be, viszont a télen az első keret tagja lett, a bajnokságra nevezték is, így ő is a többiekkel ünnepelhetett (a felnőttek között ebben az idényben a Red Bull másodosztályú fiókcsapatában, az FC Lieferingben szerepelt, 33 bajnokin játszott, tíz gólt szerzett). És kupaezüstérmesnek is mondhatja magát, a Red Bull Salzburg ugyanis bejutott az Osztrák Kupa döntőjébe, ám a fináléban hosszabítás után 1–0-ra kikapott a Sturm Graztól. Szoboszlai a kupaelődöntőben, a Mattersburg ellen 0–0 után tizenegyesekkel megnyert mérkőzésen bekerült a salzburgiak 18-as meccskeretébe, kispados volt, de nem cserélték be.

 

A felnőtt, élvonalbeli magyar légiósok közül Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia) lett bajnok a napokban, míg ebben a szezonban, de korábban Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael) és Sallai Roland (APOEL – Ciprus) ünnepelhetett bajnoki elsőséget.

 

2019.07.06 00:09:25

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Mennyire tesz jót egy 18 esztendős fiatalnak, aki azzal kel és fekszik, hogy szinte napról napra nő az értéke?

2019.07.03 11:52:01

Légiósok nemzetisport.hu

Játékosaink szerte a világon: ismerkedjen meg a „magyar légióval”! Az Egyesült Államoktól Hongkongig szinte mindenhol találni magyar futballistákat.

2019.07.01 21:29:35

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mit ér a futballista, ha magyar?

2019.06.23 09:34:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovanban más lett a játéka az első válogatott meccsén gólt szerző támadónak.