Légiósok: edzőjének nincs problémája Dzsudzsák gólörömével

Vágólapra másolva!
2020.02.18. 13:57
null
Dzsudzsák első bajnokiján eredményes volt az al-Ainnál (Fotó: twitter.com/alainfcae_en)
Amint arról beszámoltunk, múlt héten pénteken Dzsudzsák Balázs bemutatkozott új csapatában, az arab emírségekbeli élvonalban szereplő al-Ainban, s rögtön meg is szerezte első gólját, ráadásul éppen előző klubja, az őt az átigazolási időszak utolsó napján menesztő al-Ittihad Kalba ellen. A találat után Dzsudzsák új csapata szurkolónak mutatott gólöröméről edzője, Pedro Emanuel is elmondta a véleményét a mérkőzést követően.

Dzsudzsák a kezdőcsapatban kapott helyet, a 71. percig kellett várni az első találatára. Ez volt csapata harmadik gólja, és az al-Ain végül 4–1-re nyerte az összecsapást, és ezzel feljött a második helyre a tabellán – miközben az al-Ittihad egyre magabiztosabban robog a kiesőzóna felé.

A 71. percben eredményes Dzsudzsák esetében különleges, hogy korábbi, sőt előző csapata ellen talált be, így külön figyelmet kapott a gólöröme az arab ország médiájától. Számtalan esetben előfordul, hogy ha egy játékos korábbi klubja ellen eredményes, akkor nem, vagy nagyon visszafogottan ünnepli csak azt, de Dzsudzsákot ebben az esetben visszafogottsággal nem lehet vádolni, persze miért is tennénk?

„A gólöröm a futball része. Azt gondolom, hogy egy játékosnak megszerezni az első gólját egy új csapatnál mindenképpen nagyon fontos, és nagy örömöt is jelent a gólszerzőnek. Most már egy másik klub címerét viseli, és az al-Ain szurkolói alig várták, hogy vele együtt ünnepelhessenek. Nekem különösebben nincs gondom a bemutatott gólörömével” – idézte az al-Ain portugál trénerét, Pedro Emanuelt a sport360.com.

Dzsudzsák esetében nem először fordul elő, hogy korábbi csapata ellen talál a kapuba: 2010 október 21-én még a régi Puskás Ferenc Stadionban a PSV színeiben játszott Dzsudzsák a DVSC ellen Európa-liga-csoportmérkőzést, amelyen pályafutása talán legszerencsésebb gólját szerezte, amikor egy bal oldali beadás megpattant a tarkóján s végül a debreceni kapuban kötött ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik