nemzetisport.hu 2017.09.21 19:14 Frissítve: 2017.09.21 19:24

Légiósok: edzőbuktatós sztoriba keverték Nagy Dominiket

Nagy Dominik nélkül jutott tovább csütörtökön a Legia Warszawa a Lengyel Kupában, de van ennél érdekesebb friss fejlemény is a magyar labdarúgó karrierjében – egy lengyelországi újságcikk és egy arra reagáló klubközlemény.

Nagy Dominik a hétvégi bajnokin (Fotó: legia.com)

 

A Legia Warszawánál egy hete történt edzőváltás, de a lengyel sajtóban még mindig téma a vezetőség sokakat – az európai kupakudarcok ellenére is – váratlanul érő döntése.

Keresik az okokat, és a sport.pl „meg is talált” négy futballistát: „A Legia játékosai hátba lőtték az edzőt, ez vezetett Magiera menesztéséhez?” – tette fel a kérdést cikke címében a honlap, majd meg is válaszolta: információi szerint igen.

A honlap úgy tudja, az elmúlt hetekben folyamatosan olyan információk jutottak el az öltözőből Dariusz Mioduski klubelnökhöz, amelyek szerint Jacek Magiera – akivel az elmúlt szezonban bajnok lett a Legia – nem kellően felkészült a varsói csapat irányításához.

A Sport.pl szerint a „súgók” kulcsjátékosok voltak, a lap négyet nevesített is: a csapatkapitány Artur Jedrzejczyket, valamint Michal Pazdant, Krzysztof Maczynskit – és Nagy Dominiket.

Nem késett sokáig a négy labdarúgó bocsánatkérést követelő reakciója a Legia hivatalos honlapján:

„Felháborít minket a megjelent írás, amelynek semmi valóságalapja, ilyenformán felveti az újságírók felelősségének kérdését. Határozottan visszautasítjuk a klubot sértő igaztalan vádakat. Egyikünk sem folytatott Dariusz Mioduski elnök úrral olyan beszélgetést, amelyben bárki megkérdőjelezte volna Jacek Magiera hozzáértését” – többek között ez olvasható a négy játékos aláírásával megjelent közleményben.

A sport.pl ezek után is fenntartja a szerinte kellő alapossággal ellenőrzött állítását, egyrészt arra hivatkozva, hogy a futballisták semmiféle bizonyító erejű ellenérvvel nem álltak elő, másrészt pedig újfent idéznek Mioduski edzőváltást követő, nyomozásuk egyik kiindulópontját jelentő nyilatkozataiból, amelyekben az elnök többek között kijelentette: „Nem minden játékos volt kész meghalni az edzőért.”

Hozzáteszik ugyanakkor, hogy megkeresésükre Mioduski is légből kapottnak nevezte a „hátba támadásos sztorit”, és bár nem tudja, kik szállították a hamis információkat, egyvalamit bizonyítottnak lát: a Legia háza táján még mindig vannak olyanok, akik örömüket lelik abban, ha a klub rossz hírét kelthetik.

A Magiera helyére kinevezett Romeo Jozakkal egyelőre hibátlan a Legia, és bár a csütörtöki kupameccsen az említett „négyek” közül csak Maczynski jutott játéklehetőséghez, a horvát tréner hétvégi bemutatkozó bajnokiján (Cracovia, 1–0) mindannyian végig a pályán voltak.

A varsói csapat a Bajnokok Ligája és az Európa-liga selejtezőjéből is kiesett, míg a bajnokságban – gyengébb rajt után – a negyedik helyen áll, lemaradása az éllovastól mindössze kétpontnyi.

LENGYELORSZÁG, LENGYEL KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Ruch Zdzieszowice (IV.)–Legia Warszawa 0–4

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.09 14:02:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Három különböző csapatban játszott már az ősszel, a meccseket nem számolja – de már a 18. jön.

2017.09.27 09:33:56

Légiósok PIETSCH TIBOR

A válogatott szélső elismeri, belefásult a németországi évekbe. Amerikában repül, vonatozik, kerékpározik – futballozik.

2017.09.14 15:29:11

Légiósok nemzetisport.hu

A 17 éves játékos édesapja szerint óriási a különbség az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között.

2017.09.09 08:21:09

Légiósok CSERHÁTI ANDRÁS

A Hajduk Split támadója reméli, hogy márciustól ismét tétmeccseken futballozhat.

2017.08.29 12:34:03

Légiósok P. K.

Lang Ádámért a Beitar hivatalos ajánlatot tett, amit a Dijon elfogadott – az izraeliek azóta nem jelentkeznek.