Légiósok: Dzsudzsák Balázs akár Katarban is kiköthet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.03. 12:26
Márciusban tárgyal a szerződéshosszabbításról az orosz Dinamo Moszkva labdarúgócsapatával Dzsudzsák Balázs, aki jól érzi magát az orosz fővárosban. Menedzsere, Vörösbaranyi József a Napi Gazdaságnak ugyanakkor elmondta, Törökországból, Kínából vagy Katarból is érkezhet visszautasíthatatlan ajánlat.

„A Dinamo szerződést szeretne vele hosszabbítani, erről várhatóan már márciusban tárgyalunk. Balázs jól érzi magát Moszkvában, de ha marad, mindenképp legalább újabb két-három évre írna alá. Arra is fel kell készülnünk, hogy a rubelválság sújtotta klub a jelenleginél kedvezőtlenebb konstrukciót kínál. Ha váltásra kerül sor, a topligák közül valóban a Bundesliga a legvonzóbb a számára, de Törökországból, Kínából vagy Katarból is érkezhet olyan ajánlat, amit nagyon nehéz visszautasítani” – mondta Vörösbaranyi József a Napi Gazdaság hétfői számában megjelent interjúban.Vörösbaranyi József a Napi Gazdaság hétfői számában megjelent interjúban.

Dzsudzsák 2012 januárjában igazolt a Dinamóhoz, a moszkvai csapat 19 millió eurót fizetett érte az Anzsinak. A játékosügynök a közeljövőben nem tartja valószínűnek, hogy hasonló összeget kiadjanak magyar futballistáért.

„Örülnék neki, ha sikerülne egy hasonló kaliberű átigazolást nyélbe ütni, és abból egy magyar klub profitálna, de erre a következő négy-öt évben nem látok reális esélyt.”

A FIFA 3 százalékos jutalék bevezetésére törekszik a klubváltáskor közvetítő menedzserirodáknál. Vörösbaranyi erre úgy reagált, hogy ez egy olyan kicsi piacon, mint a magyar, ellehetetlenítené a működésüket, így 8-10 százalékot javasolnak, erről tárgyalnának az MLSZ-szel és az NB I-es klubokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik