Légiósok: Bogdánt most nagyon megszórták; Gulácsi is elkezdte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.23. 18:15
Bogdán Ádám kezdőként lépett pályára a Wigan Athleticben, de ez a meccs nem sikerült olyan jól, mint a büntetőhárítással megspékelt szerdai bemutatkozás: csapata 4–1-re kikapott a Rochdale-től a két klub szombat délutáni felkészülési mérkőzésén.

Az angol harmadik ligás csapat játékosai az első és a második félidőben is beköszöntek kétszer Bogdán Ádámnak. A magyar kapust a Liverpool ezen a héten adta kölcsön egy idényre a Championshipben szereplő Wigannek.Bogdán Ádámnak. A magyar kapust a Liverpool ezen a héten adta kölcsön egy idényre a Championshipben szereplő Wigannek.

Szalai Ádám a második félidőt töltötte a pályán a Hoffenheimben, amely 2–1-es vereséget szenvedett a belga élvonalbeli Oostendétől. Jó hír Szalai számára, hogy Julian Nagelsmann vezetőedző a szünet után látott Hoffenheim játékával volt elégedettebb.

Gulácsi Péter az Eb óta először állt az RB Lepizig kapujában: ő az első félidőt töltötte a pályán (a Viktoria Berlin ellen 3–0-ra nyerő lipcseiek mindhárom góljukat akkor szerezték), Kalmár Zsolt a szünet utáni 45 percet.

Huszti Szabolcs is a második félidőben lépett pályára, csapata, az Eintracht Frankfurt 2–2-es döntetlent játszott a Wiesbadennel.

Dárdai Pál csapatának, a Hertha BSC-nek nem volt jó napja: 3–0-ra kikapott a holland AZ Alkmaartól. „Egy friss csapat játszott egy kevésbé friss ellen, ami különösen az első félidőben volt szembetűnő. Hiába fáradtak azonban a lábak, ennél jobb játékkal kellett volna kirukkolnunk” – értékelt röviden a magyar tréner.

Az 1860 München–Werder Bremen mérkőzést mindkét magyar kihagyni kényszerült: Simon Krisztián (1860) és Kleinheisler László (Werder) egyaránt sérült.

A Ferencvárosból igazolt Nagy Ádám bemutatkozott mérkőzésen is a Bolognában: az olasz csapat 1–0-ra kikapott az orosz Tyerek Groznijtól felkészülési meccsen.

Roberto Donadoni, a Bologna vezetőedzője a Mirante – Mbaye, Rossettini, Oikonomu, Masina – Pulgar, Donsah, Nagy – Krejcí, Floccari, Mounier kezdő tizenegyet küldte pályára a szombati mérkőzésen. A klub honlapjának beszámolója szerint a fiatal magyar középpályás volt az egyetlen bolognai játékos, aki végigjátszotta a meccset.

A kisebb bokasérüléséből felépülő Otigba Kenneth csereként lépett pályára a Heerenveenben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Rochdale (angol)–Wigan Athletic (angol) 4–1
Hoffenheim (német)–Oostende (belga) 1–2
1860 München (német)–Werder Bremen (német) 2–1
AZ Alkmaar (holland)–Hertha BSC (német) 3–0
RB Leipzig (német)–Viktoria 1889 Berlin (német) 3–0
Wehen Wiesbaden (német)–Eintracht Frankfurt (német) 2–2
Bologna (olasz)–Tyerek Groznij (orosz) 0–1
Heerenveen (holland)–Genclerbirligi (török) 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik