Légiósok: Bese elmondta, miben más a Ligue 2 az NB I-hez képest

Vágólapra másolva!
2016.11.03. 07:51
null
Bese Barnabás elmondta, mi a különbség a magyar és a francia bajnokság között (Fotó: Veres Viktor)
Bese Barnabás, a Ligue 2-ban szereplő Le Havre magyar válogatott játékosa volt az M4 Sport Sportreggeli című műsorának vendége. A 22 esztendős futballista mesélt átigazolása hátteréről, valamint elmondta, mi a különbség a magyar élvonal és a francia másodosztály között.

 

„Bajlódtam egy combsérüléssel, de már jobban vagyok, teljes értékű edzésmunkát végezhetek” – kezdte Bese Barnabás.

„Ami az elmúlt hónapokat illeti, hihetetlen gyorsan történtek a dolgok, nehéz volt felfogni ezt az egészet, de ennek örülök persze. Nagy boldogság, hogy elmehettem például az Európa-bajnokságra és Bernd Storck bizalmat szavazott nekem. Természetesen én is azzal a tervvel indultam, hogy ha megkapom az esélyt, olyan teljesítményt nyújtok majd, mellyel magamra vonhatom külföldi csapatok figyelmét és elszerződhetek, de végül nem játszhattam túl sokat, így nehéz volt. Leginkább az érdekelt a váltáskor, hogy Bernd Storck szeme előtt maradjak, és persze fontos volt, hogy rendesen kapjak játéklehetőséget.”

Bese elárulta, eddig nagyon jól érzi magát új együttesében, gyorsan beilleszkedett, és ehhez számottevő segítséget kapott mind a Le Havre vezetőségétől, mind a társaitól.

„A célkitűzésünk a feljutás a Ligue 1-ba. Sűrű a bajnokság, kicsi a különbség a csapatok között, nem lesz könnyű.”

A magyar és a francia labdarúgás összehasonlításáról is szót ejtett.

„Nyilván előrelépésnek gondolom a francia bajnokságot. Azt tapasztaltam, hogy gyorsabb a játék, rengeteg tehetséges futballista van, rendkívül gyorsak, erősek, talán ez a különbség a magyar bajnoksághoz képest.”

A magyar válogatott védő elmondta, Franciaországban az Európa-bajnokság után sem hagyott alább a futball iránti láz, s a rajongókat méltatta.

„A szurkolók nagyon pozitívan állnak hozzánk, nem írnak le az első hibánál, bíznak a játékosokban, maximális bizalommal vannak irántunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik