BOROS MIKLÓS, PÓR KÁROLY 2017.03.13 12:22 Frissítve: 2017.03.14 18:48

Légiósok: BEK-győztes klub szerződtetné Bőle Lukácsot

Magyar futballista szerződtetésére tett ígéretet Gigi Becali, a BEK-győztes Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának tulajdonosa, aki a sport.ro televíziónak elmondta, hogy megszerzi a CSM Poli Iasi-ban játszó Bőle Lukácsot. A középpályás menedzsere, Panicos Makedonas ugyanakkor arról beszélt a Nemzeti Sport Online-nak, hogy több klubbal is folynak egyeztetések.

Bőle Lukács (jobbra) a Steaua célkeresztjében (Fotó: Riti József Attila)

 

A szélsőt Anamaria Prodan játékosügynök – egyben a Steaua edzőjének, Laurentiu Reghecampfnak a felesége – ajánlotta Becali figyelmébe.

„Ana vasárnap este felhívott, és beszélt Bőléről, azt javasolva, hogy igazoljam át a Steauához. Bízom benne, és gondolkodás nélkül megszerzem” – nyilatkozta Gigi Becali.

A 27 éves Bőle harmadik szezonját tölti a román élvonalban, 2014-ben a Kaposvári Rákóczitól igazolt a jászvásári csapathoz. A CSM Poli színeiben eddig 80 meccsen 11 gólt szerzett, a jelenlegi szezonban 26 találkozón hatszor volt eredményes, piaci értékét 600 ezer euróra becsüli a Transfermarkt. Ugyanakkor a Steauának nem feltétlenül szélsőre van szüksége, a jobb oldalon a román válogatott kerettag Gabriel Enache és a horvát Antonio Jakolis, a balon pedig a brazil William de Amorim számít alapembernek, bár utóbbit Becali gyakran kritizálja a vártnál gyengébb teljesítménye miatt.

Florin Prunea, a CSM Poli Iasi elnöke szerint Bőle bármilyen szinten remekül helytállna. „Én hoztam őt Romániába, nagyon jó játékos és száz százalékig profi, olyan technikai képességekkel, amelyeket másnál nem látok a román bajnokságban. Nagyon erős" – méltatta a magyar szélsőt Prunea, hozzátéve, hogy a télen is voltak ajánlataik Bőle eladására, de ezeket idei céljaik elérésének érdekében elutasították.

A CSM Poli azonban nem jutott be a Liga 1 felsőházába, így már nincs esélye az európai kupaszereplésre, bár kiesési gondjai sincsenek: a rájátszás első fordulója után a nyolcadik helyen áll. Bőle pedig a nyáron ingyen távozhat, hiszen lejár a szerződése.

A Steaua vasárnap este 2–0-ra nyert a Miriuta László által irányított kolozsvári CFR ellen, és átvette a vezetést az 1–6. csoportban a hétfő este pályára lépő Viitorultól.

A Steaua érdeklődésére Bőle menedzsere, Panicos Makedonas reagált a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

„A romániai partnerem már az összes román élklubbal egyeztetett, de orosz, török és lengyel klubok képviselőivel is folynak tárgyalások. Bőlének sok ajánlata van” – fogalmazott a játékosügynök.

Makedonas hozzátette, az a csapat lesz a befutó, amelyik minden szempontból a legjobb ajánlatot teszi, vagyis egyik országtól sem zárkóznak el. A romániai folytatás mellett az szólhat, hogy olyan klubok keresik a középpályást, amelyek rendszeres európai kupaszereplők.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.