Légiósok: Az utolsó évemet kidobhatom a kukába – Korcsmár

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 09:40
null
Korcsmár Zsolt csaknem másfél éve nem játszott a Midtjyllandban (Fotó: Getty Images)
Korcsmár Zsolt, az FC Midtjylland hátvédje őszintén beszélt makacs sérüléséről, egyénre szabott gyakorlásairól, valamint bizonytalan jövőjéről is megosztotta gondolatait.

 

Nehéz időszak ez neki.

Sérülése miatt Korcsmár Zsolt 56 mérkőzést hagyott ki, csaknem másfél éve nem is játszott csapatában, a Midtjyllandban. A 26-szoros magyar válogatott középhátvéd a koronavírus-járvány idején nem jutott haza, családjával Dániában vészeli át a következő heteket, hónapokat.

„Délelőttönként a személyes edzésprogramot végzem, szeretném, ha a térdsérülésemből végre felépülnék – mondta lapunknak Korcsmár Zsolt. Utána a kertben szoktam pihenni, és gyakran játszom a fiammal, aki nagyon élvezi, hogy nem kell menni óvodába, mert így sok időt tölthet velünk. Betartjuk az előírásokat, csak akkor merészkedünk ki a lakásból, amikor megengedik. Ha úgy alakul, boltba és gyógyszertárba még kijárunk.”

A védő hosszú ideje bajlódik a térdével, kisebb műtéten is átesett. Az otthon végzett gyakorlások alatt nem érez fájdalmat, hamarosan kiderülhet, hogy egészséges-e a profi labdarúgáshoz…

„Nem szeretnék ismét kés alá feküdni – folytatta a 31 éves középhátvéd. – Jó állapotban vagyok, a gyakorlásokat tökéletesen elvégzem, egyelőre bírja a térdem, igaz, ellenfél régóta nem tette próbára. Azt is érzem viszont, hogy már nem olyan, mint a sérülésem előtt. Ráadásul az idény végén a szerződésem is lejár, el kell döntenem, merre tovább.”

Emlékezzünk a szépre is, hiszen Korcsmár Zsolt részese volt a Mid­tjylland egyik bajnoki címének és eddigi egyetlen kupagyőzelmének. A dán élvonalban a 2016–2017-es idénytől 14 csapat küzd, és a 26 fordulós alapszakaszt követően a kiírás rájátszással folytatódik a nemzetközi kupaindulás és a kiesés elkerülésének kiharcolására. A jelenlegi évadban a Midtjylland biztosan vezet, előnye 12 pont a második FC Köbenhavn előtt 24 fordulót követően – a bajnokságot ekkor függesztették fel.

„Tényleg nagyon jól megy az együttesnek, jó a hangulat is, összeszokott közösséget alkotunk – értékelt Korcsmár Zsolt. – Ha viccelődni szeretnék, talán azt is mondhatnám, hogy egészségesen is igencsak megszenvednék a kezdőcsapatba kerülésért. Az első idényem volt a legjobb, akkor sokat játszottam. Majd következett a kupagyőzelemmel végződő évad, amelynek az elején még szerepeltem, aztán egyre kevesebb lehetőséget kaptam. Nehéz a helyzetem, mert mérkőzések hiányában bizonyítani sem tudok. Az összképet nézve az utolsó évemet kidobhatom a kukába, de nagyon szeretek Dániában élni. Szerencsére a klubom mindenben támogat és segít, ha szükség van rá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik