Légiósok: a Wisla „jó üzletet csinált” Guzmiccsal – Filipovics

Vágólapra másolva!
2016.12.30. 08:40
null
Guzmics Richárd világsztárok ellen futballozhat a kínai élvonalban (Fotó: Imago)
Mint arról beszámoltunk, Kínában, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Jenpien Funde csapatában folytatja pályafutását a Wisla Kraków 22-szeres magyar válogatott középhátvédje, Guzmics Richárd. A játékos menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak további részleteket árult el az átigazolásról.

„Ugyanez a klub már egy évvel ezelőtt is kereste Ricsit, de akkor a csapatok nem tudtak megegyezni. Nem felejtették el a válogatott hátvédet, és most megállapodtak a vételárban, a Wisla jó üzletet csinált. A kínai futball gazdasági ereje mindenki előtt ismert, de sportszakmai szempontból is rohamosan fejlődik, így a szerződés a futballistának is jó lehetőség” – nyilatkozta Filipovics a Nemzeti Sportnak.

„A kínaiak nem titkolták: magas, erőteljes testalkatú védőt kerestek, és nem elég, hogy a hátvédsorban megfelelően teljesítsen, gólokat várnak tőle a szögleteknél, oldalszabadrúgásoknál – nagy szakmai kihívásnak kell megfelelni! A Jenpien Funde január elején Spanyolországban edzőtáborozik, Guzmics Richárdnak ott kell megjelennie az orvosi teszten, és ha mindent rendben találnak, csatlakozhat új csapatához” – tette hozzá.

A kínai élvonalban egy csapat öt légióst foglalkoztathat, közülük egynek az Ázsiai Labdarúgó-szövetség (AFC) égisze alá kell tartoznia. A Jenpien Funde kivételnek számít a ligában abban a tekintetben, hogy nem költ(ött eddig) őrült pénzeket sztárokra, és a kínai élvonalban megszokottnak számító „brazil vonalról” sem szerződtet játékosokat – az előző idényben a dél-koreai vezetőedző Pak Te Ha három honfitársa (Ha Te Kjun, Jun Bit Karam, Kim Szung Te), illetve a szerb Nikola Petkovics és a gambiai Bubacarr Trawally szerepelt a klubnál. Közülük a dél-koreaiak és a gambiai légiós is maradt, Petkovicsot Guzmics váltja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik