Videó: magyarral a soraiban ejtette ki a Salzburg a PSG-t

Vágólapra másolva!
2017.01.27. 16:42
null
Szoboszlai Dominik (6) az U17-es válogatottban (Fotó: mlsz.hu)
A Red Bull Salzburg a 16 éves Szoboszlai Dominikkal a soraiban 3–2-re megverte a PSG-t az U17-es korosztálynak megrendezett katari Alkass nemzetközi torna negyeddöntőjében. A magyar középpályás csapattársa, Aminu Mohammed két fantasztikus góllal alapozta meg a négy közé jutást.

A tornán olyan sztárklubok utánpótláscsapatai vesznek rész, mint az olasz AS Roma, a német Bayern München vagy a spanyol Real Madrid– előbbi kettőnek már a negyeddöntőbe sem sikerült bejutnia.

Az osztrák Red Bull Salzburg korosztályos gárdáját is meghívták a tornára, amelynek nemcsak tagja, de a jelek szerint egyik alapembere a télen igazolt 16 éves középpályás, Szoboszlai Dominik. Az utánpótlás-válogatott játékos a Bayern elleni csoportmeccsen 78 percet játszott, csapata 2–1-re nyert, míg a japán Kasiva Reysol elleni siker során (1–0) csereként beállva bő fél órát lehetett a pályán.

A csoportgyőztes a nyolc között a PSG-vel találkozott, és az utolsó pillanatig kiélezett találkozón3–2-es győzelmet aratott. Szoboszlai végigjátszotta a meccset, így közelről láthatta, hogy csapattársa, Aminu Mohammed két akkora gólt rúgott távolról, amelyből ha csak az egyik jött volna össze, akkor is mesélné még az unokáinak is.

Mohammed első fantasztikus gólja

Mohammed második fantasztikus találata

A Salzburg a vasárnapi elődöntőben a hazai Aspire Academy csapatával találkozik.

ALKASS NEMZETKÖZI U17-ES TORNA
NEGYEDDÖNTŐ
Red Bull Salzburg (osztrák)–PSG (francia) 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik