Légiósok: „A mostani Dinamo Kijev korántsem az, mint a korábbi”

Vágólapra másolva!
2017.02.13. 11:41
Rácz László, a Dinamo Kijev 1986-os KEK-győztese nem repes a boldogságtól amiatt, hogy Kádár Tamás az ukrán csapatban folytatja pályafutását.

„Ha nem volt más ajánlata Kádár Tamásnak, megértem, hogy a Dinamóhoz szerződött. Egyébként nem” – mondta a Nemzeti Sportnak a tőle megszokott őszinteséggel Rácz László, az 1986-ban KEK-győztes Dinamo Kijev sztárja, aki a hajdani szovjet válogatottban 47-szer szerepelt, s aki ott volt az 1986-os mexikói világbajnokságon, míg 1988-ban Európa-bajnoki ezüstérmes lett.Rácz László, az 1986-ban KEK-győztes Dinamo Kijev sztárja, aki a hajdani szovjet válogatottban 47-szer szerepelt, s aki ott volt az 1986-os mexikói világbajnokságon, míg 1988-ban Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

„A mostani Dinamo korántsem az, mint a korábbi. Néhány évvel ezelőtt a székház ablakán is pénz folyt ki, erős volt a csapat, ez már nincs így. Csökkentették a fizetéseket, a fejlődés szempontjából nem az ukrán labdarúgás az ideális közeg. Ha Kádár Tamást keresték Angliából, Hollandiából, mint ahogy olvastam, talán jobban járt volna, ha odaigazol.”

Rácz elmondta, rengeteg a játékosmozgás a Dinamónál, amely az alacsony színvonalú ukrán bajnokságban még így is dobogós. Rácz elmondta, a háború megtörte az ukrán futball fejlődését, a légiósok elmenekültek, a 2012-es Eb-nek köszönhető fellendülésnek már szinte nyoma sincs.

Rácz szerint Kádár Tamás befér a csapatba.

„Emiatt nem aggódom. A védelem bal oldalán a portugál Vitorino Antunes volt az egyedüli játékos, és mit mondjak… Roppant gyenge futballista. Láttam játszani, sok kritikát kapott a szurkolóktól, tőlem is. Szerintem a portugál válogatottban csak azért mutatkozhatott be, mert valami bulimeccs lehetett, vagy próbálgatták. Kádár Tamás sokkal jobb játékos. Volt egy másik fiatal bal oldali védő is a keretben, de a klub olyan kevés pénzt ajánlott neki, hogy amint meglátta a szerződéstervezetet, vette is a kalapját. A szakmai munkával egyébként nincs gond Kijevben, Szerhij Rebrov érti a futballt” – mondta Rácz László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik