Légiósok: a Liverpool magyarját nem veszik meg a hollandok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 18:06
null
Adorján Krisztián (jobbra) a következő szezontól már nem a Groningennél fog futballozni (Fotó: fcgroningen.nl)
Adorján Krisztián tavaly nyáron szerződött egy évre kölcsönbe a Liverpooltól a holland élvonalbeli Groningenhez. A klubnak opciós joga volt a középpályás megvásárlására, de ezzel nem fog élni.

 

A holland sajtóban jelent meg a hír, hogy Adorján Krisztián a korábbi várakozásokkal ellentétben nem marad a Groningennél, a klub nem érvényesíti opciós jogát, nem vásárolja meg a 21 éves magyar U-válogatott középpályást a Liverpooltól.

„Közös döntést hoztunk a klub vezetőivel. Ma ültünk le tárgyalni, és az volt a közös véleményünk, hogy a fejlődésem érdekében egy olyan klubnál kell folytatnom a pályafutásomat, ahol több lehetőséget kaphatok" – erősítette meg a hírt Adorján a Nemzeti Sport Online érdeklődésére.

„A folytatásról még nem tudok nyilatkozni, holnap egyeztetünk a Liverpool vezetőivel, hiszen még egy évig szerződés köt az angol klubhoz. Az a célom, hogy egy olyan csapatnál folytathassam, ahol bíznak bennem, nagyobb esélyem van a rendszeres játékra, de mindenképp külföldi folytatásban gondolkodom” – tette hozzá a középpályás.

A 2012–2013-as idényben még a Liverpool tartalékcsapatában szereplő Adorján számára kifejezetten jól indult a hollandiai kölcsönjáték, hiszen a második meccsén rögtön a kapuba talált, fél év alatt pedig három gólt is szerzett úgy, hogy addig mindössze egy bajnokin játszotta végig a 90 percet.

Korábban már arról írt a holland sajtó, hogy a Groningen szeretné érvényesíteni az opciós jogát, ám márciustól egyre kevesebb lehetőséget kapott a magyar futballista. Összesen 19 bajnokin lépett pályára, hatszor le-, 11-szer becserélték. A holland élvonalban három gólt szerzett, és egy gólpasszt adott.

A Groningen jelenleg a holland bajnokság rájátszásában küzd az Európa-liga-szereplésért. Csütörtökön az AZ otthonában lép pályára, majd vasárnap hazai pályán játssza a visszavágót. Adorján az első meccsen valószínűleg nem szerepelhet, mert legutóbb rúgást kapott a hátára, ami miatt kisebb sérüléssel bajlódik, a visszavágón azonban várhatóan már hadra fogható lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik