HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.01.07 12:48 Frissítve: 2017.01.07 12:50

Légiósok: a lengyelek várják Nagy Dominikot, hisznek benne

Január 9-én kapcsolódik be új klubja, a Legia Warszawa munkájába a friss téli szerzemény, Nagy Dominik. A Ferencvárostól érkező futballistát a lengyelek már nagyon várják – a weszlo.com röviden jellemezte a 21 éves játékost, aki a portál szerint hamar beilleszkedik majd a varsói együttesbe.

 

A Legia vezetősége alaposan megerősítette a csapatot, a támadószekcióba Artur Jedrzejczyk, Daniel Chima Chukwu és Nagy Dominik érkezett. Mint a weszlo a cikkében fogalmaz, a magyar labdarúgó körül nincs túl nagy felhajtás, „nagy a csönd”, ez azonban nem jelenti azt, hogy Nagy Dominik kevésbé jó igazolás, mint a társai.

A portál szerint a Legia jól tette, hogy a magyar fiút a szerződtetése után még hagyta a magyar bajnokságban, hiszen Nagy folyamatos játéklehetőséget kapott az NB I-ben, mindeközben pedig a válogatottban is bemutatkozott, sokat fejlődött.

A lengyel oldal Nagyot rendkívül sokoldalú futballistaként jellemzi, akinek remek a bal lába, emellett gyors – rövid és hosszú távon egyaránt. Stílusa agresszív, ám ezt remekül kamatoztatja, nem fél a fizikai párharcoktól, sosem áll meg.

Az pedig, hogy Varsóban új közegbe kerül, a szerző szerint nem lesz probléma, Nagy Dominik ugyanis nem lámpalázas, nem izgul, nem roppan össze a nyomástól, sőt, „pimaszsága” még előnyt is jelent majd a beilleszkedésnél. A pályán mindent megtesz, küzd, hajt, nem foglalkozik a médiával, a kritikákat nem veszi magára.

Nagy Dominik pont az a típusú játékos, akinek nem kell sok idő ahhoz, hogy beilleszkedjen – a lengyel portál ellenpéldaként megemlítette Holman Dávidot, a DVSC támadóját, aki 2015-ben kölcsönben a Lechnél szerepelt, ám nem tudott stabil kezdővé válni a poznani klubnál, így az év végén visszajött Magyarországra, majd az FTC-től a Debrecenhez szerződött.

Nagy Dominik kiválóan játszott, csillogott Magyarországon, írják. Persze a Legia és a lengyel bajnokság más színvonal, ám a cikk szerzője egyértelműen fogalmaz: hisz Nagyban és a sikerességében, és az sem véletlen, hogy Boguslaw Lesnodorski, a varsói egyesület elnöke korábban elmondta, a klub régóta szerette volna megszerezni Nagyot.

 

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.