Légiósok: a Hibernian megerősítette, Bogdán a nyáron távozik

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.26. 16:13
null
Bogdán Ádám már ki van éhezve az éles mérkőzésekre (Fotók: Getty Images)
Ahogyan valószínűsíthető volt, Bogdán Ádám a nyáron távozik a Hiberniantől – derül ki a skót csapat Twitter-bejegyzéséből.

 

„Megerősíthetjük, hogy Bogdán Ádám, Steven Whittaker és Vykintas Slivka távozik a csapattól szerződésük júniusi lejártát követően. A trió a pályán és a pályán kívül is sokat tett a klubért, a legjobbakat kívánjuk mindannyiuknak” – írta a skót klub.

Hibernian FC on Twitter

We can confirm that Adam Bogdan, Steven Whittaker and Vykintas Slivka will depart from Easter Road Stadium following the expiry of their contracts in June. The trio have made a real impact at Easter Road on and off the pitch. We wish them all the best for the future.



BOGDÁN ÁDÁM NÉVJEGYE
Született: 1987. szeptember 27., Budapest
Nemzetisége: magyar
Posztja: kapus
Válogatottság/gól (2011–): 20/0
Klubjai: Vasas (2005–2007), Vecsés (2007 – kölcsönben), Bolton Wanderers (angol, 2007–2015), Crewe Alexandra (angol, 2009 – kölcsönben), Liverpool (angol, 2015–2019), Wigan (angol, 2016 – kölcsönben), Hibernian (skót, 2018–2019 – kölcsönben), Hibernian (skót, 2019–2020)
Jelentősebb eredménye: angol Ligakupa-döntős (2016)
Egyéni elismerései: 2x az év magyar játékosa (2012, 2013), az év játékosa a Boltonnál (2012)

„Miután félbeszakadt a bajnokság, a Hibs vezérkara ötven százalékkal csökkentette a játékosok fizetését, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a nyáron nem igazol új futballistákat, sőt a lejáró szerződésű labdarúgókkal sem hosszabbít. Hogy ez az állapot meddig tart, egyelőre senki sem tudja, ám az biztos, hogy amíg a klub nem képes bevételt generálni, addig meg kell húznia a nadrágszíjat. A képlet egyszerű: amíg nem tér vissza a futballélet a normális kerékvágásba, amíg nem lehetnek nézők a lelátón, bevétel sem igazán lesz. Elnézve a jelenlegi állapotot, félő, hogy ez még kicsit odébb van. Mivel az én szerződésem június harmincadikáig szól, a fenti tények ismeretében valószínűsíthető, hogy elköszönök a Hiberniantól”mondta nemrégiben Bogdán Ádám a Nemzeti Sportnak.

A Ferencvárossal is szóba hozott kapus jelenleg a III. Kerületi TVE-nél készül. Ha úgy alakul, hogy hazatér, Bogdán Ádám 32 évesen mutatkozhat be az NB I-ben. A II. Kerületi UFC-ben, majd a Vasasban nevelkedő kapus Angyalföldön lett a felnőttkeret tagja, ám az első csapatban nem jutott szóhoz – négy bajnoki mérkőzésen ült a kispadon. Még a húszat sem töltötte be, amikor a piros-kékek 2007 elején kölcsönadták az NB II-es Vecsésnek, amelyben remekelt, teljesítményével elérte, hogy a Bolton Wanderers kétéves szerződést kínáljon neki. A folytatás ismert, a két esztendőből tizenhárom lett, Bogdán Ádám a Bolton mellett a Liverpoolt, a Wigant és a Hiberniant is szolgálta. Védett az angol és a skót élvonalban, vagyis a Premier League-ben és a Premiershipben is – a magyarországi premier még várat magára. Meglehet, már nem sokáig.

„Óriási élmény volt másodszor is ezt a fantasztikus klubot képviselni. Csupa jó érzésekkel távozom a Hiberniantől és Edinburgh városától is. Mindkettőt hiányolni fogom, biztos vagyok benne, hogy a lehető leghamarabb ellátogatunk ide, mert már a kezdetektől fogva úgy érezzük, hogy második otthonra leltünk Edinburgh-ben” – írta Instagram-oldalán a magyar kapus.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik