Légiósok: a francia L'Équipe Szalait ajánlja a Marseille-nek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.21. 09:03
null
A L'Équipe Szalai Ádámot ajánlja az Olympique Marseille figyelmébe (Fotó: Hegedüs Gábor)
A L'Équipe szerdai cikkében a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille nyári átigazolásaival foglalkozik. Az írásban egy magyar válogatott futballista nevével is találkozhatunk.

 

Mint azt a francia portál ecseteli, a Marseille igencsak meggyengült a nyári átigazolási időszakban, miután a gárdától összesen 17 játékos távozott (kölcsönbe vagy véglegesen). Olyan kulcsemberek intettek búcsút a klubnak, mint a gólvágó Michy Batshuayi vagy éppen a kapus Steve Mandanda, de elment például a védő Benjamin Mendy és a középpályás Mario Lemina is – és még sorolhatnánk.

Az előző szezonban a bajnokságban 13. helyen végző Marseille-re így ráférne a vérfrissítés, hiszen a rengeteg távozóval ellentétben érkező alig akadt, ráadásul a futballisták többsége inkább ingyen jött, vagy kölcsönből tért vissza.

A L'Équipe mindenesetre úgy vélekedik, ez nagyon kevés, így hát összerakott egy listát, amin olyan labdarúgók szerepelnek, akik a csapat számára elérhetőek, valamint erősítést is jelenthetnek.

A listán akad néhány ismerős név, mint a kapuba Diego Benaglio (VfL Wolfsburg) vagy Wojciech Szczeszny (Arsenal), a védelembe Philippe Mexés (Milan) vagy a középpályára Mathieu Debuchy (Arsenal) és Mathieu Flamini, utóbbi szabadon igazolhatóvá vált, miután az Arsenal nem hosszabbított vele.

A portál megemlíti, hogy Batshuayi és Steven Fletcher távozása után a klubnak tulajdonképpen nincs támadója. Noha a vezetőség a hírek szerint tárgyal a 30 éves Bafétimbi Gomis (Swansea City) megvásárlásáról, a feleknek egyelőre nem sikerült megállapodniuk, az ügylet lassan halad – ám ha pont kerül a végére, az OM-nek akkor is szüksége lenne második számú csatárra.

A szabadon igazolható Nicklas Bendtner, Emmanuel Adebayor páros mellett megemlítik Loic Rémyt, aki a Chelsea-ben egyelőre nem találta meg számításait, illetve a magyar Szalai Ádámot is, aki 2014 óta a Hoffenheim játékosa, ám idén januárban a klub kölcsönadta őt a Hannovernek.

Szalait az elmúlt hetekben szóba hozták a török Galatasarayjal, a spanyol Málagával és a Betisszel, egyelőre azonban nem tudni, marad-e a Hoffenheimben vagy máshol folytatja pályafutását.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik