Légiósok: 27 gólt lőttem, de már 50-et várnak tőlem – Nikolics

Vágólapra másolva!
2016.05.10. 08:25
null
Nikolics Nemanja elégedett a teljesítményével, hiába szerzett kevesebb gólt a tavaszi szezonban (Fotó: AFP)
Nikolics Nemanja csapata, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Legia Warszawa vasárnap 4–0-ra legyőzte a rivális Piast Gliwicét a rájátszásban. A magyar támadó a találkozó után a Przeglad Sportowynak elmondta, elégedett a teljesítményével, és nem zavarja, hogy a szezon második felében sokkal kevesebb gólt szerzett.

 

„A csapat megmutatta az arcát. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért – mondta Nikolics Nemanja. – A legnagyobb riválisunk ellen játszottunk, nagy volt rajtunk a nyomás. Nagyon magabiztos volt a védelem, esélyt sem adtunk a Gliwice támadóinak a gólszerzésre. Négy gólt szereztünk a második helyezett ellen, ezt azt mutatja, hogy mi vagyunk a legjobbak Lengyelországban.”

Nikolicstól megkérdezték, nem zavarja-e, hogy az összecsapáson mindössze egyszer talált be, hiszen több nagy lehetősége is volt.

„Nem, nagyon boldog vagyok. Nyertünk, gólt szereztem, segítettem a csapatot – nincs okom rá, hogy ne örüljek.”

A magyar támadó a szezon első felében 21-szer talált be az ellenfelek kapujába bajnokin, míg a második felében hatszor, de mint azt Nikolics elmondta, nem gondolja, hogy a visszaesés amiatt lenne, mert a védők kiismerték a játékát.

„Ha valaki más lőne ennyit, elégedettek lennének a teljesítményével. Nem gondolom, hogy a védők kiismertek, még lesznek lehetőségeim gólszerzésre, ha kihasználom őket, tíz-tizenegy találattal zárhatom a bajnokság második felét is. Ebben a szezonban huszonhétszer voltam eredményes eddig, az utóbbi húsz évben senki sem volt ennyire hatékony, pedig sok remek csatár játszott a lengyel élvonalban, de tőlem most mégis ötven gólt várnak a szezonban. Szerintem a huszonhét találat és a mellé kiosztott tizenegy gólpassz nagyon jó teljesítmény, mindezt az első idényemben. Úgy vélem, senki sem számított rá, hogy ilyen eredményes leszek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik