Légiósok: 16 éves újpesti ígéretet szerződtetett a Novara

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.18. 15:10
Tizenhat esztendős újpesti ígéretet szerződtetett az olasz másodosztályban szereplő Novara labdarúgócsapata. Gubacsi Zoltán hároméves megállapodást kötött a klubbal, ahol egyelőre a Primavera A-keret tagja lesz.

A fiatalembert még ősszel nézték ki maguknak a Magyarországra érkező olaszok, akik egy U19-es meccsen három idősebb játékost jöttek megfigyelni, mégis a náluk fiatalabb Gubacsira esett a választásuk, akit meghívtak egy tesztelésre. Erre még tavaly decemberben sort kerítettek, a vele együtt próbálkozó tucatnyi külföldi fiatal – akadt brazil, portugál, afrikai futballista mellett további két magyar anyanyelvű is – közül azonban már csak egyedül vele terveztek hosszabb távra.

A kontraktus megkötésére a család is elutazott Olaszországba, ahol egyelőre az életkorából adódóan még nem köthettek a játékossal profi szerződést, erre legkorábban két év múlva kerülhet sor.

A jó felépítésű, 186 cm magas, 78 kg-os belső védő a klub bentlakásos sporttelepén lakik majd, és kint folytatja a tanulmányait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik