Légiósok: 0 játékperc, hazatérés – „Nem tudom, mi lehet a háttérben”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 07:33
null
Kelemen Dávid (kékben) arra vár, hogy felbontsák a szerződését és kiadják a játékengedélyét (Fotó: NS-archív)
Szerződésbontás előtt áll és hazatért Magyarországra Kelemen Dávid, az MTK volt védője, aki az izraeli Hapoel Tel-Aviv csapatánál egészen pontosan 0 játékpercet kapott tétmérkőzésen. Hogy mi áll a háttérben? Azt ő sem teljesen érti.

„Nincs miért magyarázkodnom, mert ami tőlem tellett, megtettem, végrehajtottam” – mondta a Nemzeti Sportnak Kelemen Dávid, aki a nyáron szerződött az MTK-tól az izraeli Hapoel Tel-Aviv csapatához, de már újra itthon van.

Amikor aláírtam a szerződésemet, úgy gondoltam, olyan lehetőséget kaptam az élettől, amellyel megalapozhatom a jövőmet. És az elején nem is volt gond, Tel-Aviv egyik elegáns negyedében kaptam lakást, hozzá autót, elkezdtem a felkészülést, két gyakorlómeccsen pályára is léptem. Beleadtam apait-anyait, úgy gondolom, bizonyítottam. Ehhez képest váratlanul kölcsönadtak. A vezetők arra kértek, hogy a másik első osztályú klubhoz, a Bnei Jehudához menjek át, azzal érveltek, hogy ott majd játékba lendülök, megerősödök, több lehetőséghez jutok. Ez sem volt ellenemre, így aztán csatlakoztam a Jehuda keretéhez, ott edzettem, két edzőmeccsen szerepelhettem. Meggyőztem őket, hogy szükségük van rám, így aztán mindenben meg is állapodtunk a kölcsönadásról. Csakhogy... A két klub nem tudott megegyezni egymással, így aztán visszacuccoltam a Hapoelhez” – folytatta a történetet a védő.

„Eközben a Hapoel csak kínlódott a spanyol edzővel. Néztem az eredményeket, az eddigi hét találkozóból, beleértve a felkészülési mérkőzéseket, mindössze egyet nyert meg, ötöt elveszített. Végig azt éreztem, hogy helyem lenne a csapatban, azonban az edzőváltás után sem változott a helyzet. Az ideiglenesen kinevezett izraeli tréner is azt mondta, keressek magamnak másik csapatot. Nem tudom, mi lehet a háttérben, de most már nem is nagyon érdekel. Három és fél hónap után otthagytam Izraelt és hazajöttem. Egyelőre nincs konkrét ajánlatom, ám bízom benne, hogy végre olyan együtteshez kerülhetek akár itthon, akár külföldön, amelyben újra bizonyíthatok. A Hapoel vezetőivel abban maradtunk, hogy a héten, de legkésőbb a jövő héten megkapom a játékengedélyemet, addigra felbontják a szerződésemet, így szabadon igazolható leszek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik