Legia: jön a playoff, az őszi Nikolicsért fohászkodnak

Vágólapra másolva!
2016.04.11. 18:16
Akárcsak egy esztendeje, a Legia Warszawa az első helyről kezdi a lengyel labdarágó-bajnokság rájátszását, előnye ugyanúgy egy pont, mint tavaly volt. Mi kell ahhoz, hogy legalább ennyi megmaradjon a bajnokság végére is? Ahogyan a legia.sport.pl írásának címe fogalmaz: „Kell egy gólerős Nikolics – és mi még?”

A Nikolics Nemanját foglalkoztató klub életével foglalkozó legia.sport.pl honlap szerint három feltételnek mindenképpen teljesülnie kell a bajnoki cím megszerzéséhez:

1. Ne ragadjon be a csapat a rajtnál. Tavaly a nagy rivális Lech Poznan rögtön a playoff első fordulójában legyőzte és megelőzte a Legiát, majd el is hódította előle a bajnoki címet.

2. Elkerüljék a sérülések a keretet, mert az elmúlt hetekben Kasper Hämäläinen, Igor Lewczuk, Michal Kucharczyk és Tomasz Jodlowiec kidőlése arra engedett következtetni: nem olyan sokrétű a játékosállomány, mint amilyennek elsőre látszik.

3. Az a bizonyos „gólerős Nikolics”. A cikk írója emlékeztet: a magyar válogatott támadó az őszi 21 góljához tavasszal csak négyet tett hozzá a bajnokságban. Sem a játékos, sem az edzői stáb nem beszél válságról – hangsúlyozza a cikk –, de ha valamikor, akkor most nagy szükség lesz az ősszel rendkívül eredményes Nikolics góljaira.

A Legia pénteken kezdi a hétfordulós playoffot, az első ellenfél megint a Lech lesz. A különbség, hogy most egyelőre nem a poznaniak a legnagyobb riválisok – ha nyernének is Varsóban, azzal a Piast Gliwicének segítenének az előzéshez.

Történt, ami történt tavaly, a fogadóirodák szerint a Legia nyeri a pénteki rangadót. Fogadjon itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik