BARÁTH BOTOND (Egyesült Államok) 2020.05.18 06:42 Frissítve: 2020.05.18 08:26

KoroNapló: Baráth Botondék megkezdték az edzéseket

A többhetes bezártság után már a kiscsoportos edzések elkezdésének is örül a Sporting Kansas City és a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje, akinek szombaton a Bundesliga-meccsek jelentették a kikapcsolódást.

Szerencsére a kiscsoportos edzéseket már elkezdhettük, ami azért fontos, mert ez is jele annak, hogy az élet kezd visszatérni a hagyományos kerékvágásba. A múlt szombaton mindenkit teszteltek, mondanom sem kell, nem túl kellemes érzés, amikor tíz centiméter hosszú pálcát felnyomnak az ember orrába, de legalább senkinél sem mutattak ki fertőzést. A több hónapnyi bezártság után jólesik belépni az edzőközpont területére, igaz, egyelőre tartanunk kell a távolságot, az autókkal is három-négy méterenként parkolhatunk le.

Maszkban kell érkeznünk, majd megmérik a testhőmérsékletünket, ellenőrzik a pulzusunkat, fertőtlenítenek, és ezt követően mehetünk a pályára, ahol különböző állomásokat alakítottak ki, és vetésforgóban végezzük a gyakorlatokat. Szerencsére a felszereltségünknek köszönhetően labdás feladatokat is végzünk, egyelőre ugyanis nem passzolhatunk egymáshoz, marad a rúgófal. Emellett bójákat és póznákat kerülgetünk, s a végén kapura lövéssel zárunk. Futás és mozgáskoordináció szintén szerepel a programban, de a testi kontaktot továbbra is kerüljük, az edzések mellett pedig három-négy naponta otthon is végzünk erősítő gyakorlatokat.

A bajnokság folytatásáról még mindig zajlanak az egyeztetések, ami azért is nehézkes, mert hatalmas az ország, és a különböző nagyvárosokban más-más helyzet uralkodik. Ezzel együtt remélem, hamarosan megtalálják a megoldást, és végre mi is futballozhatunk. Ebben a helyzetben már az is nagy örömöt jelentett, hogy a Bundesliga folytatódott, szombaton több meccset is élőben néztem. Az egyik monitoron a Dortmund–Schalke ment, a táblagépemen pedig a Leipzig–Freiburg.

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország) 

Korábban: Gulácsi Péter (Németország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”