Korcsmár nem kíván hosszabbítani a Brann-nal

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 17:56
null
<p>Kérdéses, Korcsmár Zsolt (jobbra) meddig marad még </p><p>a Brann játékosa (Fotó: archív) </p>
A fotball.bt.no norvég portál a Brann jövőre lejáró szerződésű játékosairól közölt cikkében kiemelten foglalkozik Korcsmár Zsolttal, aki elmondta, nem tervezi kontraktusa meghosszabbítását, jól érzi magát a klubnál, de úgy gondolja, eljött a váltás ideje.

Először is kezdjük a legfontosabbal: Korcsmár Zsolt kisebb bokahúzódást szenvedett a Brann legutóbbi bajnokiján, a Fredrikstad elleni 4–3-ra megnyert meccsen, ami miatt a 40. percben le is kellett cserélni. A sérülés hasonló jellegű volt, mint amilyet az észtek elleni vb-selejtezőn is elszenvedett, de ahhoz hasonlóan most sem vár rá hosszú kihagyás, a következő fordulóban, a Lilleström ellen valószínűleg pályára is léphet.

A fotball.bt.no a védő hosszú távú jövőjével is foglalkozik. A portál kifejti, hogy a nyáron a Leeds Unitedhez szerződött Rodolph Austinhoz hasonlóan a klub két kulcsjátékosa sem tervezi jövőre lejáró szerződésének meghosszabbítását. Egyikük a csapat házi gólkirálya, a jelenlegi szezonban 11 bajnoki gólnál és nyolc gólpassznál járó Kim Ojo, a másikuk pedig Korcsmár – mindkettejük megállapodása 2013. december 31-ig szól.

„Nem vagyok bergeni. Kaptam egy jó lehetőséget a klubtól, hogy ebben a ligában szerepelhessek, ami hozzájárult a fejlődésemhez, de Ojához hasonlóan én is úgy gondolom, itt az ideje, hogy továbblépjek. Ez nem azt jelenti, hogy már a télen biztosan távozni fogok, mert szeretem a klubot, a várost, a szurkolókat, de a karrierem érdekében idővel előre kell lépnem" – fogalmazott a 23 éves magyar válogatott védő.

A labdarúgót képviselő Sport Concept menedzseriroda részéről Farkas Mátyás a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette, jó esély van arra, hogy a labdarúgó jövőre csapatot vált.

„A jelenlegi érdeklődéseket figyelembe véve Korcsmár Zsolt valószínűleg nem fog szerződést hosszabbítani a Brann-nal. Ez azonban nem lehet meglepő, hiszen már ideszerződésekor közöltük a vezetőkkel, hogy három évben gondolkodunk. A szerződéssel maximálisan elértük a célunkat, hiszen Korcsmár fizikailag és gyorsaságban is előrelépett Norvégiában" – fogalmazott a menedzser, aki a lehetséges jövőre is kitért.

„A folytatást továbbra is a holland, belga és német vonal valamelyikén képzeljük el, ugyanakkor az is fontos szempont, hogy Korcsmár komoly célokért küzdhessen és állandó játéklehetőséget kapjon. Például ha a német Bundesligában a bennmaradásért küzdő csapat vagy egy holland esetleg belga élcsapat között kellene választani, akkor a nemzetközi a kupaszereplés lehetősége miatt könnyen lehet, hogy inkább az utóbbit választanánk a bizonytalanabb helyzetben lévő német csapattal szemben. Fontos, hogy olyan klubot válasszunk, amely valóban előrelépést jelenthet, és ahol reális esély van az állandó játéklehetőségre. Érdeklődések már vannak, de ezekről most még korai lenne beszélni" – mondta Farkas Mátyás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik