Korcsmár: Dániában teljesen mást kérnek, mint itthon

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 09:44
null
Korcsmár Zsolt szerint Dániában teljesen mást kérnek, mint itthon (Fotó: Dömötör Csaba)
A dán Midtjylland labdarúgója, Korcsmár Zsolt a héten három év után léphet pályára újra a magyar válogatottban. A visszatérése kapcsán a napokban már idéztünk a menedzsmentje hivatalos oldalán megjelent nyilatkozatából, ezúttal pedig a Nemzeti Sportnak adott interjút.

 

– Szélesi Zoltán úgy fogalmazott, nem lett szebb és okosabb, ugyanaz a srác, akit a futballisták az elmúlt években megismerhettek. Milyen lesz vele együtt dolgozni?
– Könnyű – felelte Korcsmár Zsolt, Midtjylland 28 esztendős légiósa, aki nyáron a Vasastól szerződött Dániába. – A társaság nagy része ismeri Szélesi Zoltánt, az elveit, s azt, hogy miként látja a futballt, melyek az elképzelései. Miként mi sem várunk tőle nagy dolgokat, azt gondolom, ő sem számíthat sok újra tőlünk. Ismer bennünket, felkészült belőlünk, és biztos vagyok benne, hogy az ellenfelekből is.

JÖHET A 25.

Több mint három esztendeje már, hogy Korcsmár Zsolt legutóbb pályára lépett a válogatott színeiben. A védő 2014. október 11-én, az 1–1-es döntetlennel végződő román–magyar Eb-selejtezőn játszott, és a hosszabbításban sárga lapot kapott. Akkor még Dárdai Pál volt a szövetségi kapitány. A keretbe legutóbb tavaly, Feröer ellen kapott meghívót, pályára viszont nem lépett, és mint már elmondta, Bernd Storcktól már nem is számított meghívóra azok után, hogy a német kapitány tavaly év végén, a svédek elleni felkészülési meccsen sem számolt vele. Korcsmár Zsolt 2011 augusztusában mutatkozott be a válogatottban, ha Luxemburg ellen pályára lép, 25-ödször játszhat címeres mezben.

– Mire számíthatunk Luxemburg és Costa Rica ellen?
– Szeretnénk mindkét mérkőzést megnyerni. De bevallom, egyelőre túl sok mindent nem tudok a két ellenfélről. A csütörtöki találkozó előtt biztosan feltérképezzük a luxemburgi együttest, a szakmai stáb videoelemzéseken mutatja be, hogy mire számíthatunk tőle, és kinek mire kell leginkább odafigyelnie.

– A védelemből Guzmics Richárd, valamint Fiola Attila is kiesett sérülés miatt. Korcsmár Zsolt milyen formában van?
– Szerencsére az utóbbi időben jól megy a játék. Jó formában érzem magam, épp ezért nagyon várom az előttünk álló napokat. Szeretnék bizonyítani. Feldobott, hogy a nyáron olyan csapatba szerződtem, amelyben fontos feladatokat szánnak nekem, és amelyben jelentős célokért küzdünk. Ami legalább ilyen fontos, érzem a bizalmat a klub, valamint a szakmai stáb részéről is. Talán ezért is megy ilyen jól a játék mostanában. Jól kezdtük a szezont a Midtjyllanddal, ám tudjuk, messze még a bajnokság vége. De érzem a csapatban a lehetőséget, sokra hivatott társaságban szerepelhetek.

– Most hogy visszatért északra, változott a játéka? Esetleg mást kér öntől a szakmai stáb ott, mint idehaza?
– Igen. Nagyon is mást. Teljesen eltérő felfogásban játszom odakint, mint előtte itthon. Dániában idény közben átálltunk a háromvédős rendszerre, ez azt jelenti, hogy egészen fent védekezünk. Véletlenül sem lehet azt mondani, hogy visszaállunk a kapunk elé, kifejezetten sokat vagyok elöl, az ellenfél kapuja előtt. Minden erényemet ki kell használnom. A védőkre ebben a rendszerben még nagyobb felelősség hárul, nincs mögöttünk biztosító ember. Ez új kihívást jelent nekem, de azt gondolom, eddig megálltam a helyemet. Nagyon bízom benne, hogy így lesz a válogatottban is.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 9. (csütörtök), 20.00: Luxemburg–Magyarország
November 14. (kedd), 20.15: Magyarország–Costa Rica

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton)
Védők:Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Szabó János (Paks), Vinícius (Videoton)
Középpályások:Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton)
Támadók:Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik