Korcsmár a Leeds ellen mutatkozik be a Brannban

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 16:05
null
Korcsmárt (balra) sajtótájékoztató keretében mutatták be a Brann-nál (Fotó: brann.no)
Címkék
Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, Korcsmár Zsolt november végéig kölcsönben a norvég élvonalbeli Brann-nál futballozhat. Az Újpestet elhagyó játékos ma írta alá a szerződését Bergenben, és sajtótájékoztató keretében be is mutatták új csapatánál.

Korcsmár Zsolt ügyében múlt hét végén állapodott meg az Újpest a Brann-nal, az U20-as vb-bronzérmes labdarúgó a norvég első osztályú bajnokság végéig, november 30-ig lesz kölcsönben a bergeni alakulat játékosa, de a norvégoknak ezt követően opciós joguk lesz a megvásárlására.

Korcsmárt ma sajtótájékoztató keretében mutatták be új csapatánál (a kölcsönből visszatérő Yaw Ihle Amankwahhal együtt), miután aláírta szerződését. A középpályásként és védőként is bevethető komlói születésű játékos ma már együtt edzett új társaival, jövő kedden pedig a Leeds United elleni felkészülési meccsen be is mutatkozhat új csapatában. Tétmérkőzésen csak augusztus 1-jén léphet először pályára, Norvégiában ugyanis akkor kezdődik az átigazolási időszak.

„Nagyszerű fogadtatásban részesítettek a vezetők és a csapattársak, kiváló körülmények közé kerültem" – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Korcsmár Zsolt, miután aláírta szerződését.

„Rendszeres játéklehetőségre vágyok, és úgy gondolom, erre lesz is lehetőségem. Beszéltem már a csapat edzőjével, aki bízik bennem. Úgy érzem, csak rajtam, illetve a teljesítményemen múlik, mennyit játszom majd. Ma megkezdtem a felkészülést, már nem is megyek haza, csak akkor, ha augusztusban meghívót kapok az olimpiai válogatottba" – tette hozzá a Brann új szerzeménye.

AMIT A BRANNRÓL TUDNI KELL
 

Az SK Brann együttesét 1908-ban alapították, nagy múltú klubról van tehát szó. Háromszoros norvég bajnok (1961–1962, 1963, 2007), hatszoros kupagyőztes. Legjobb európai kupaszereplését az 1996–1997-es KEK-ben érte el, amikor a negyeddöntőig menetelt, és csak a Liverpool állította meg. A Brann („Tűz") Norvégia legnépszerűbb klubjai közé tartozik, a 2007-es szezonban nézőszám-rekordot döntött, átlagban 17 310 drukker ment ki a mérkőzéseikre. A csapat legismertebb játékosa a 28-szoros norvég válogatott Eirik Bakke és a nemzeti csapatban eddig 11 alkalommal szereplő Erik Huseklepp. A csapatkapitány a már klublegendának számító, egész felnőttkarrierjét a Brannban töltő kapus, Hakon Opdal. A csapat jelenleg a 12. helyen áll a 16 csapatos norvég élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik