Koman Vladimirből kitört a Genovában felgyűlt indulat

Vágólapra másolva!
2012.01.08. 09:22
null
Koman Vladimir elveszettnek érzi magát <br />a Sampdoriában (Fotó: Szabó Miklós– archív)
Címkék
A 85. percben becserélték, a 93. percben durva szabálytalanság miatt kiállították. „Rendkívül frusztrált&quot; – írta Koman Vladimirról a Sampdoria Varese elleni, pénteki Serie B-s bajnokija (0–1) után az egyik helyi honlap, és a véleménnyel a huszonkét esztendős középpályás is egyetértett. A tizennyolcszoros magyar válogatottnak elege van abból, hogy klubjánál csak néhány perc játék jut neki.

– Az egyik genovai honlap a „frustratissimo″, vagyis „rendkívül frusztrált″ kifejezést használta önnel kapcsolatban azt követően, hogy, miután csereként nyolc percet a pályán töltött, durván szabálytalankodott Daniele Cortival, a Varese játékosával szemben, amiért kiállították.
– Egyetértek a véleménnyel, elismerem, zaklatott voltam. Hogyne lettem volna az, amikor öt perceket kapok, ennyi idő alatt várják tőlem a csodát?! Tudja, mire elég az a néhány perc? Egy-egy jó passzra, cselre vagy szerelésre, másra nem. Mondják, hogy egy meccset néhány perc alatt meg lehet fordítani, de az szélsőséges eset, nálunk, az amúgy is mély gödörben lévő Sampdoriánál pedig nem igaz. És a legbosszantóbb az, hogy közben tudom magamról, mit tudok, mire vagyok képes, ám egyszerűen nincs alkalmam megmutatni.

– Eltökélt, keményfejű embernek ismertem meg, így – megbocsásson a feltételezésért – még az is felvetődött bennem, hogy a pénteki meccsen látott zaklatott pillanatai, a heves viselkedése, az öntől szokatlan nyújtott lábas rácsúszás egyfajta lázadás volt a genovai helyzete ellen.
– Elképzelhető. Lehet, hogy most jött ki belőlem fél év szenvedése.

– Mivel tartja magát tűzben?
– Mindig azt mondom magamnak, hogy lesz jobb, lehet jobb. A helyzet mégis az, hogy bármit csinálok, az edzőnek megvan a maga elképzelése, és a legritkább esetben változtat rajta – de senkit sem akarok hibáztatni.

– Magát sem? Ön nem felelős a helyzetért?
– Nem tudom... Aki ismer, tudja, olyan vagyok, aki mindig magában keresi először a hibát. Nyilván nem vagyok tökéletes. Ha csak egyszer kapnék egy félidőt, hogy megmutassam magam! Elmondom még egyszer: öt-tíz perc alatt nehéz kibontakozni, a Sampdoriánál pedig szinte lehetetlen.

– A hírek szerint a Brescia és a Sassuolo is érdeklődik ön iránt, ám az ön esetében sem az egyik, sem a másik másodosztályú csapat nem tűnik előrelépésnek.
– A Brescia tervéről nem tudtam, a Sassuolóéról igen. A csapatot irányító Fulvio Pea annak idején a Sampdoria Primaveránál nekem is edzőm volt, ismeri az értékeimet, így ott alighanem többet játszanék.

– Viszont továbbra is olasz csapatban szerepelne, ráadásul a másodosztályban.
– Az álláspontom nem változott, nem szeretnék Olaszországban maradni. Új közegre van szükségem, szívesen kipróbálnám magam például Németországban. Ha kell, nyárig várok.

– Tehát felkészült az újabb kínkeserves fél évre a Sampdoriánál?
– Én már mindenre felkészültem.

A SAMPDORIA SZURKOLÓTÁBORÁBAN URALKODÓ HANGULATRÓL, VALAMINT ARRÓL, HOGY KOMAN VLADIMIR A VÁLOGATOTT TAGSÁGÁT IS FÉLTI MELLŐZÖTTSÉGE MIATT, TÖBBET MEGTUDHAT CSILLAG PÉTER TELJES INTERJÚJÁBÓL, AMELYET MEGTALÁL A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik