Koman besokallt, elhagyná Olaszországot

Vágólapra másolva!
2011.05.20. 10:41
null
Koman (balra) besokallt, elhagyná Olaszországot
Címkék
Unott a hang. Másodperceken belül a szabadjára engedett düh, a harag teszi élessé a szavakat. Ez már a csalódott, kérdéseket feltevő, de választ sehonnan sem kapó ember hangja. Koman Vladimir, a Sampdoria huszonkét éves magyar válogatott középpályása nem csupán csapatot, országot is váltana.

– Papíron első osztályú csapatként lépnek pályára az utolsó fordulóban a Roma ellen, tét nélkül. A hangulat, gondolom...
– ...befejezem én: pocsék, rossz. Semmi sem változott az előző hétvége óta, amikor eldőlt, hogy a Sampdoria kiesik a Serie A-ból.

– Ön is alászáll a csapattal, esetleg akad a szerződésében egy pont, amely alapján kiesés esetén távozhat Genovából?
– Nincs. Sajnos nincs, még egy évig elvileg a Sampdoria játékosa vagyok, de nagyon remélem, hogy sikerül innen elkerülnöm. Beleszürkültem, belefáradtam a harcba, ám ez csak részben az én hibám – elég volt Olaszországból! Dühös vagyok és csalódott.

– Mit rontott el Koman Vladimir?
– Mindig meg tudom mondani, mi miért történt. Tisztában vagyok önmagammal, a határaimmal. Felmérem, mit kell tennem, hogy megváltoztassam az események menetét, de most tanácstalanul állok, nem találok magyarázatot a történtekre. Fogalmam sincs, miért kerültem körön kívül.

– Fogjuk a trénerváltásra, Alberto Cavasin tavaszi kinevezésére?
– Nem húzom elő az unalmas és sokszor egyébként is hamis edzőtémát. Már Domenico Di Carlónál elkezdődött a kispados korszak. Januárig rendben mentek a dolgaim. Elég volt. Besokalltam.

Tragikus magyar Serie A
Koman a legnagyobb csalódás,Rudit nem szeretik Bariban, Vass és Laczkó hozta magát, de kevés volt. NST-elemzés.

– Ha elégedetlen, kérdezzen – vagy Olaszországban kipenderítik a játékost az edzői szobából, ha tudni akarja, min kell változtatnia?
– Megtettem. Kérdeztem. A válaszoknak viszont nem volt semmi értelmük. Csak patthelyzetet teremtettek. Tökéletesen elégedettek az edzésmunkámmal, dolgozzak tovább, minden stimmel – erre mit léphetnék? Ez így parttalan. Kapsz egy választ, de tulajdonképpen semmivel sem leszel okosabb. Cavasin az utolsó alkalommal, amikor elé álltam, azt felelte: te vagy a legjobb, igazi bajnoknak születtél – csak hát a játékhiány... Türtőztettem magam. Nem kérdeztem vissza, hogy ennek vajon mi lehet az oka.

– Miért akar országot is váltani?
– Mert betelt a pohár vagy már túl is csordult. Kinőve a Sampdoria primaverát először az Avellinóhoz kerültem kölcsönbe. Rosszul éreztem magam. A második kölcsönadásnál a Bariban játszogattam, de az edző csak a szezon vége felé fedezett fel, szóval ott sem volt minden fenékig tejfel. A Sampdoriát illetően már kidühöngtem magam.

– Jelezte a klub vezetőinek a távozási szándékát?
– Jeleztem. Nem mondtak rá semmit. Várom a jelentkezőket, néhány érdeklődőről már most tudok, ám jelen pillanatban elképzelésem sincs, hol futballozom a következő szezonban.

A TELJES INTERJÚT, MELYBEN KOMAN BESZÉL A LEHETSÉGES CÉLÁLLOMÁSOKRÓL, KERESSE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik