Király: Nem tudom, meddig tart a száműzetésünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.12. 07:57
null
Finoman fogalmazva sem felhőtlen a hangulat az 1860 Münchennél (Fotó: Imago)
Teljes a felfordulás a német második ligás 1860 München együttesénél. Mint arról beszámoltunk, Király Gábort a második csapathoz irányították, miután az RB Leipzig elleni vesztes bajnokin meghúzta egyik védője, Gary Kagelmacher haját, de négy társa – köztük a 18 éves csapatkapitány, Julian Weigl – szintén repült az első keretből. Kagelmacher pénzbírságot kapott, az öltözőben a hírek szerint puccs készül Ricardo Moniz vezetőedző ellen.

Megtörtént az, ami Király Gáborral karrierje során eddig még nem: kitették a keretből... A 38 esztendős rutinos kapus – négy társával együtt – bizonytalan ideig az 1860 München második csapatának edzéseit látogathatja, a rossz hírt hétfőn közölte a vezetőség a labdarúgókkal.

„Az öltözőben volt egy megbeszélés, amelyen az elöljárók kijelentették, néhányunkat a második csapathoz irányítanak – mesélte Király Gábor a Nemzeti Sportnak. – A klub belső ügyként kezeli a történteket, így túlságosan bőven nem is szeretnék ezzel foglalkozni... Maradjunk abban, tudomásul vettük a döntést. Mindenesetre én továbbra is megpróbálom élvezni a futballt, amíg labda és pálya van, s az egészség is rendben, addig olyan nagy gond nem lehet. A második csapatnál is kitűnő kapusedzők vannak. Nem tudom, meddig tart a száműzetésünk, a hét végén a kupában egy harmadosztályú együttes ellen lépünk pályára, aligha én védek azon a találkozón.”

A CSAPATTÁRSAK BOCSÁNATOT KÉRTEK
Nyílt levélben kért bocsánatot a klubtól és a szurkolóitól az 1860 München négy labdarúgója, akit Király Gábor mellett azzal büntettek meg, hogy az U21-es csapathoz száműzték őket.


Daniel Adlung, Vitus Eicher, Yannick Stark és Julian Weigl aláírása felett egy rövid bejegyzést tettek közé az „oroszlánok” honlapján, amely szerint a játékosok sajnálják tettüket. „A hozzáállásunk nem volt megfelelő. Hibát követtünk el, amit megbántunk, ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy szándékosan senkit nem akartunk megbántani” – olvasható az írásban, majd bocsánatot kérnek a szurkolóktól, a csapattól és a klubtól.


Király Gábort nem említi a közlemény.

A magyar kapuson kívül a frissen kinevezett csapatkapitány, a mindössze 18 esztendős Julian Weigl, valamint Daniel Adlung, Yannick Stark és az ugyancsak kapus Vitus Eicher került a második együtteshez, mindannyian pénzbüntetést is kapnak.

Király Gábor száműzése mögött egyértelműen a Kagelmacher-incidens áll (a védőt is pénzbírságra ítélte a klub), négy társa viszont a müncheni Tageszeitung (tz) szerint éjszakázásért bűnhődött. Az ifjú csapatkapitány Weigl Adlung, Stark és Eicher társaságában egy nap hajnali 2.30-kor még az éjszakai élet örömeinek hódolt, ám egy taxisofőr ezt bejelentette a klubnak, amely nem is tűrte a kihágást. Gerhard Poschner sportigazgató a Süddeutsche Zeitungnak elmondta, Weigl lemondott csapatkapitányi tisztségéről.

„Minden játékos fegyelmi okokból kerül a regionalligás csapatunkhoz, Király Gábor is" – erősítette meg Poschner a hírt a tz-nek.

„Teljességgel elfogadhatatlan, hogy két csapattárs így egymásnak ront a pályán és megtámadja egymást. Nem szeretnék prognosztizálni. Minden játékosnak saját kezében van a sorsa, de nem valószínű, hogy vasárnap ott lesznek a pályán a megbüntetett futballisták" – tette hozzá. A tz szerint „Királynak osztották a legrosszabb lapot" az esetben.

„Veszíteni lehet, de együtt és a másikat tisztelve. Ha ez nem történik meg, kemény leszek. Ilyet többé nem akarok látni" – idézi Monizt a Süddeutsche. Az edző szégyenletesnek minősítette a hétvégi bajnokin mutatott teljesítményt.

A Sport1.de úgy tudja, Ricardo Moniz pozíciója is megrendülhet, ugyanis az RB Leipzig elleni 3–0-s vereséget követően néhány játékos már puccsra készül a tréner ellen, akinek személyisége megosztja az öltözőt. Poschner sportigazgató a gárda gyenge erőnlétét bírálta nyilvánosan. Az 1860 München pocsékul kezdte a szezont, Kaiserslauternben emberelőnyben, kétgólos vezetésről kapott ki, majd az újonc lipcseiek is simán legyőzték – így a 17., kieső helyen szerénykedik a patinás csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik