Kína: Huszti Szabolcs máris átesett a tűzkeresztségen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 15:53
Huszti Szabolcs szombaton bemutatkozott új csapatában, a Csangcsun Jatajban, amely a kínai labdarúgó-bajnokság 16. fordulója keretében hazai pályán 2–2-es döntetlent ért el a tabellán a második helyet elfoglaló Peking Kuoan ellen.

A szerződését a héten aláíró magyar labdarúgó – bár szó volt róla, hogy egyelőre nem vetik be – a 60. percben, már 2–2-es állásnál lépett pályára csereként, felgyorsította csapata támadójátékát, de gólt sem neki, sem társainak nem sikerült szereznie. A vezetőedző, Dragan Okuka dicsérte a magyar játékost a meccs utáni értékelésében.

Huszti Szabolcs csapata a 13. percben emberelőnybe került, sőt a kezezés miatt befújt tizenegyesből a brazil Eninho a vezetést is megszerezte. A 41. percben az argentin Walter Iglesias növelte az előnyt, ám a vendégek az első játékrész hajrájában szerzett két góllal megmentettek maguknak egy pontot.

A megelőző három mérkőzését (egy felkészülési, egy kupa- és egy bajnoki meccs) elveszítő Jataj 16 ponttal a 13. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik