„Ki ez a magyar fiú?” – Korhut letette a névjegyét a San Siróban

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2016.09.16. 13:26
null
Korhut Mihály (balra) győztes csapat tagja volt a San Siróban (Fotó: Twitter/MLSZ)
Az izraeli one.co.il hősként ünnepli a Milánóban, Európa-liga-meccsen az Intert 2–0-ra legyőző Hapoel Beer-Seva játékosait, köztük a magyar válogatott Korhut Mihályt. Az új csapatában az első meccsét játszó, korábbi debreceni balhátvéd kapcsán megjegyzi, hogy jó teljesítményt nyújtott, ugyanakkor megsérült, ami miatt a találkozó hajrájában le kellett cserélni, és kérdéses, hogy játszhat-e jövő hétfőn, a Maccabi Haifa elleni bajnoki mérkőzésen. Erről és a meccsen szerzett tapasztalatairól Paunoch Péterrel, a játékos menedzserével beszélgettünk.

„Súlyos sérülésről szerencsére nincs szó, de azt még nem tudom megmondani, hogy Korhut Mihály játszik-e a következő meccsen. Begörcsölt a combizma, ezért ápolni kellett, és az ápolás után az orvosi stáb jelzésére történt meg a csere, de Misi végig bírta volna játszani a meccset. Amúgy négy hete nem játszott mérkőzést, ebből adódhatott most ez a kisebb probléma. A bajnokságban azért nem szerepelt még, mert a válogatott világbajnoki selejtezője után csak egy edzésen tudott részt venni, így rögtön egy kemény, nagy iramú El-meccsen debütált, amelyen sokat dolgozott, remekül helytállt” – kezdte a gyors értékelést Korhut bemutatkozása kapcsán Paunoch Péter, a játékos menedzsere, aki a helyszínen tekintette meg a Hapoel Beer-Seva milánói vendégjátékát.

KORHUT MEGLEPŐEN BÁTOR CSAPATBAN
Paunoch Péter elmondta, a 3–5–2-es hadrendben felálló Hapoel meglepően bátran futballozott az Inter vendégeként, nem olyan csapat benyomását keltette, amely csak azért érkezett, hogy megússza a vereséget. Már az első félidőben is több helyzetet kialakított, a folytatásban pedig a gólok sem hiányoztak. Az izraeli bajnok diktálta a meccs tempóját, ráerőltette az akaratát az Interre, teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Ezek alapján úgy tűnik, Korhut nemzetközi szinten is érett játékra képes, kimondottan jó állóképességű, sokat futó csapathoz került, amely nem véletlenül nyerte meg az előző szezonban az izraeli bajnokságot, és a BL-selejtezőben sem véletlenül búcsúztatta a görög Olympiakosz Pireuszt (még ha a következő körben, a Celtickel szemben, 5–4-gyel ki is esett) – ez a klub kiváló fejlődési lehetőséget jelenthet a hatszoros válogatott védő számára.

„Korhut taktikailag teljesen új feladatot kapott azzal, hogy az izraeli csapat három belső védős rendszerrel állt fel, így gyakorlatilag balszélsőt játszott. Még ha ez a szerepkör nem is áll messze a stílusától, itthon ilyen rendszerben nem sűrűn futballozott. Ezért is nagy szó, hogy az első félidőben csapata legjobbjai közé tartozott, amellett, hogy kivette a részét a védekezésből, többször is feltűnt az ellenfél tizenhatosán belül. Nyoma sem volt rajta bármilyen izgalomnak, amiatt, hogy a San Siróban kell pályára lépnie, és az sem okozott problémát, hogy most először játszott együtt új társaival. Az Inter kapufájánál talán egy ütemet elkésett, viszont azt elérte, hogy az Inter játékosa nem tudta beljebb irányítani a lövését, mert akkor blokkolta volna. Az említett nehezítő körülményeket is figyelembe véve, nagyszerűen sikerült az első meccse az új csapatában.”

A menedzser elmondta, a 27 éves Korhut Milánóban általános meglepetést keltett a játékával, mert az olasz lapok meccs előtti felvezetésében még csak a keretben sem szerepelt a neve.

„A meccs után több megfigyelő is érdeklődött, hogy ki ez a magyar fiú, mert semmit nem tudtak róla, azt sem, hogy az izraeli csapat keretében van – fogalmazott Paunoch. – Ez az érdeklődés is mutatja, hogy az Európa-liga révén a Hapoel Beer-Sevánál Korhut fel tudja hívni magára a figyelmet. Azt is mondhatjuk, hogy – miután három hónapon belül az Európa-bajnokságon Portugália, majd az Európa-ligában az Inter ellen is helytállt – elérte pályafutása eddigi csúcsát. Ugyanakkor még innen is vezethet felfelé az útja, mert ha ilyen jó teljesítményt nyújt a jövőben is, akkor az izraeli klubból is lehet előrelépési lehetősége, hiszen például az olasz csapatok előszeretettel igazolnak harminc év körüli játékosokat is. Más kérdés, hogyha Misi nem huszonhárom évesen lesz stabil játékos az NB I-ben, akkor előbb is lett volna esélye a kiugrásra…”

Összefoglaló

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
K-CSOPORT

Internazionale (olasz)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 0–2 (Miguel Vítor 54., Buzaglo 69.)
Southampton (angol)–Sparta Praha (cseh) 3–0 (Austin 5., 27. – az elsőt 11-esből, J. Rodriguez 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik