nemzetisport.hu 2016.12.23 10:52 Frissítve: 2016.12.23 11:35

Jótékonyság: Huszti Szabolcs 1 millió forintos adománya

Nem múlhat el úgy karácsonyi ünnep, hogy Huszti Szabolcs ne gondolna a gyerekekre. Az Eintracht Frankfurt 51-szeres magyar válogatott futballistája lassan évtizede rendszeres támogatója a Madarász utcai Gyermekkórház korszerűsítéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványnak, évről évre ellátogat a XIII. kerületi intézménybe és pénzt adományoz, hogy segítse az alapítvány munkáját. A Bundesliga sűrű programja miatt Szabolcs idén nem Magyarországon tölti az ünnepeket, ám a jótékonykodás ezúttal sem maradt el: 1 millió forintot utalt a Gyermekkor Alapítvány számlájára.

Huszti Szabolcs (jobbra) évek óta támogatja a Gyermekkor Alapítványt (Fotó: gyermekkoralapitvany.hu, archív)

 

„Nem szeretem és nem igénylem a szereplést, nekem természetes, hogy ha tudok, adok, így van ez évek óta, de azt igenis fontosnak tartom: jusson el az emberekhez, hogy aki megteheti, segítsen! – mondta Huszti Szabolcs. – Ha csak egyvalaki hasonlóan tesz és pénzt adományoz egy jótékony szervezetnek, már megérte erről beszélni. Nekem a kapcsolatom a Gyermekkor Alapítvánnyal már több mint szimpla támogatóé, folyamatos kapcsolatban állunk, minden fejlesztésről, nagyobb volumenű beruházásról tájékoztatnak. Jó érzés látni, hogy valóban jó helyre megy az adomány, szívesen hallgatom, amikor a főorvos úr részletesen elmondja, hogy ez meg az az új gép, vagy modernizált szoba mennyi gyerek gyógyulását segíti elő. Sajnos idén nem tudok hazautazni, hogy személyesen is ellátogassak a kórházba, mert rövid pihenőt kapunk, és január elején már utazunk is az edzőtáborba, de jövőre biztos szakítok rá időt."

Dr. Kemény János kuratóriumi elnök elárulta: az 1%-os felajánlások mellett az egyéni támogatásoknak köszönhetően tudnak látványos és hasznos fejlesztésekbe fogni a Madarász utcai Gyermekkórházban.

„Kevés olyan kitartó és hűséges támogatónk van, mint Huszti Szabolcs úr – nyilatkozta a főorvos. – Megható, hogy noha külföldön él, nem feledkezik meg az itthoni gondokról.

A kiváló labdarúgó rendszeres adományai is kellettek ahhoz, hogy kardiológiai rendelőnket felszerelhessük korszerű műszerekkel és sebészetünkre vehessünk modern kézsebészeti eszközöket. Legközelebbi célunk alváslaborunk műszerezettségének fejlesztése, ehhez pedig nagyon jól jön Szabolcs újabb gáláns felajánlása."

 

2020.10.03 13:19:28

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovan 27 éves magyar légiósa úgy véli, a válogatottban játszani a csúcs.

2020.10.03 10:22:19

Légiósok PIETSCH TIBOR

A 26 éves játékos szerint nem biztos, hogy erősebb a szerb bajnokság, mint a svájci.

2020.09.20 21:37:12

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ne feledjük, elitligában, a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel.

2020.09.20 22:12:23

Légiósok L. P. I.

2020.09.19 16:32:54

Légiósok K. T. I.

A magyar válogatott középpályás büntetőből volt eredményes az Altach ellen.