Játékossors: „Inkább a sör, mint a pénz" – ezért vonult vissza Osvaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 15:33
null
Dani Osvaldo a Juventus mezét is magára ölthette játékos-pályafutása alatt (Fotó: AFP)
Nem akármilyen dolgokkal indokolta meg tavalyi visszavonulását Dani Osvaldo, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott korábbi csatára. A 31 éves exfutballista a La Gazetta dello Sportnak elárulta, mi állt döntésének hátterében.

 

A szülővárosa, Lanús csapatában nevelkedő Pablo Daniel Osvaldo két szezont (2011–2013) húzott le az AS Romában, ahonnan 13 millió fontért a Southamptonhoz igazolt. A „szentek" többször kölcsönadták, többek között a Juventusnak és az Internek is, végül 2015-ben azért távozott az angol klubtól, mert összebalhézott José Fonte csapatkapitánnyal. Következő állomáshelye a Porto volt, majd a Boca Juniors, amely négy hónap után szerződést bontott vele, mivel dohányzott az öltözőben.

„Nem tudtam már tovább csinálni, pedig voltak ajánlataim Kínából és Bajnokok Ligájában szereplő kluboktól is – indította a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúját Dani Osvaldo. – Elkezdtem megutálni, amit addig szerettem. A futball tiszteletet érdemel, de inkább a barbecue-t és a sört preferálom a pénz helyett."

Az olasz válogatottban 14 alkalommal pályára lépő és négy gólt szerző támadó elmesélte történetét Jorge Sampaolival (jelenleg az argentin válogatott szövetségi kapitánya – a szerk.), aki 2016-ban megpróbálta őt a Sevillához csábítani.

„Akar nevetni egyet? Tavaly decemberben Sampaoli felhívott, amikor még a Sevilla edzője volt. Azt mondta, nem kér tőlem semmit, azt csinálok a pályán és azon kívül, amit akarok, de szüksége van egy csatárra. Mondtam neki, hogy hamarosan kezdődik a Cosquin Rock fesztivál... Erre ő azt felelte, hogy persze, menjek el nyugodtan. Őrület!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik