Játékossors: Dzsudzsák egyelőre nem akar hazatérni

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.29. 15:20
null
Dzsudzsák Balázs a legjobb tudása szerint segíti a válogatottat, ha számítanak rá (Fotó: Földi Imre)
Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását, de továbbra sem akar hazatérni az NB I-be.

 

„Nem tervezem, nincs a lehetőségek között, de sohase mondd, hogy soha, én mindig próbálom ehhez tartani magam. Nem fogom azt mondani, hogy ezer százalék, hogy nem, mert mi van, ha ne adj’ isten az igazolási időszak végén mégis maradok?" – fogalmazott újságírói kérdésre a Formula–1-es Magyar Nagydíj helyszínén vasárnap Dzsudzsák.

A 31 éves szélső az előző szezon végén távozott arab klubjától, az al-Vahda SC-től, és azóta nincs csapata. Az idénykezdet előtt a Ferencvárossal edzett, illetve gyakran feltűnik a Mol Vidi FC meccsein.

„Természetesen mindig megtisztelő, ha szeretettel várnak itthon, és számítanának a segítségemre, a játékomra, de egyelőre nem szeretnék jönni. Úgy érzem, még van bennem annyi, és elértem annyit, hogy kamatoztatni tudjam a külföldi kapcsolataimat" – nyilatkozta.

A közelmúltban török és görög klubok érdeklődésről írt a sportsajtó a középpályással kapcsolatban, erre úgy reagált, ilyenek mindig vannak, szinte naponta kap üzeneteket játékosügynököktől, de ezekből végül sosem lesz konkrétum. „Tényleg nem tudok még irányvonalat mondani" – vallotta be Dzsudzsák.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hét közepén kijelentette, kifejezetten kedveli Dzsudzsák játékát, és egyébként jól ismeri, jó kapcsolatban van vele, de ha nem edz, és nem játszik rendszeresen, nem léphet pályára a Nemzetek Ligája első fordulójában Finnország ellen.

„Ha ezen a héten vagy a következőn talál magának csapatot, és fizikailag jó állapotban van, nem kérdés, hogy tagja lesz-e a keretnek" – hangsúlyozta az olasz edző szerdán.

Erre a játékos vasárnap úgy reagált, tiszteletben tartja a mindenkori szövetségi kapitány döntéseit, és nem kíván nyilatkozatháborúba bonyolódni Rossival. Leszögezte, a jelenlegi, klub nélküli állapot neki sem jó, és amennyiben Rossi számít rá, az eddigiekhez hasonlóan a legjobb tudása szerint fogja segíteni a válogatottat.

Vasárnap délelőtt az eddigi egyetlen magyar Formula–1-es pilóta, Baumgartner Zsolt körbevitte a Hungaroringen az olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinkát, majd Marco Rossit is. Dzsudzsák elmondta, őt már nem vonzza az extrém sebesség, de a kétüléses autót szívesen kipróbálta volna.

„Néhány évvel ezelőtt elsütöttem azt a poént, hogy a gyorsulást én már kihagyom, mert egy Lamborghinivel innen nem messze volt egy nagyon komoly gyorsulásom... Azóta ezt nem erőltetem, és próbálok visszafogottabban vezetni. Ha profi ül előttem, akkor persze, élek a lehetőséggel, egyébként nem" – magyarázta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik