Huszti: Ez a szezon az eddigi csúcs!

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 08:46
null
Huszti Szabolcs (jobbra) az Európa-ligában öt góllal és négy gólpasszal zárt (Fotó: Reuters)
Huszti Szabolcs, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hannover – a tavaszi idény nagy részét sérülése miatt kihagyó – magyar szélsője bekerült a Bild álomcsapatába. Huszti a Kicker listáin sem áll rosszul: 21 mérkőzésen 9 gólt és 11 gólpasszt jegyzett (utóbbi kategóriába a szaklap beszámítja a kiharcolt büntetőket is), ezzel a nyolcadik a Bundesligában. Csapatából Ron-Robert Zieler mögött a második legjobb az átlaga (3.42 – ez összesítésben a 82. helyet éri, ezzel Huszti a Bundesliga legjobb magyar légiósa a 2012–2013-as szezonban) – nem csoda, hogy a Nemzeti Sportnak nyilatkozó szélső úgy érzi, karrierje legjobb szezonján van túl. Ami azért lehetett volna még ennél is jobb, saját bevallása szerint.

 

– Milyen érzés – mások mellett – Mario Götze, Franck Ribéry, Robert Lewandowski és Philipp Lahm csapattársának lenni?
– Megtisztelő – felelte a már idehaza pihenő Huszti Szabolcs. – Büszke vagyok rá, hogy a Bild beválasztott az idény tizenegyébe! Főleg annak tükrében, hogy rajtam kívül az összes mezőnyjátékos dobogós klubot képvisel, míg én a kilencedik helyen záró Hannoverből kerültem be.

– Kijelenthető, hogy a legjobb évadán van túl?
– Korábban is voltak már jó szezonjaim, de a gólok és a gólpasszok száma, továbbá a szóban forgó elismerés azt mondhatja velem, ez az eddigi csúcs. Annak ellenére állítom ezt, hogy lehetett volna még jobb.

– A combizomszakadására céloz?
– Mivel a tavaszi szezon nagyja ráment a sérülésemre, arra is. Valamint arra, hogy akadtak gyengébb meccseim. Úgy vélem, több volt bennem, emiatt van bennem hiányérzet. Másfelől viszont nincs okom keseregni, hiszen a kanadai táblázat arról tanúskodik, hogy – a Bundesligában, a Német Kupában és az Európa-ligában – harmincöt mérkőzésen harminc pontig jutottam. Tényleg sajnálom, hogy az utolsó tizenegy fordulóról lemaradtam, de majd legközelebb jobb lesz!

HUSZTI SZEZONJA
Sorozat Meccsszám Gól Gólpassz
Bundesliga 21 9 11
Német Kupa 2 1
Európa-liga 12 5 4
Összesen 35 14 16

– A sérülése már a múlté?
– Jelentem, teljesen felépültem. A legrosszabb a tehetetlenség volt, a legkeményebb pedig a rehabilitációs munka. Igaz ugyanakkor, hogy az operált lábam most erősebb, mint a másik. Ha ezt előre tudom, a másikat is megműttetem...

– Ha jól sejtem, boldogan játszana hétről hétre a „Bild-csapatban".
– Hogyne, persze. Kár, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ábrándozás helyett maradjunk annyiban, a Hannovernél is remek helyen vagyok, jól is érzem magam. Más kérdés, hogy mindig van feljebb. A futballtörténelemben megesett már, hogy valaki akkor is váltott, ha valahol jól érezte magát.

– Vagyis elképzelhető, hogy nem marad Hannoverben?
– Pillanatnyilag csak az biztos, hogy június huszonegyedikén Hannoverben jelentkezem edzésre. Hogy utána mi lesz, meglátjuk. Mindenesetre azért is dolgozom, hogy ha lehetőségem nyílik rá, előrelépjek. Ha érkezik olyan ajánlat, amely a klubnak és nekem egyaránt megfelel, beszélhetünk az esetleges átigazolásról.

– Köztünk szólva: ilyen idényt követően feltehetőleg lesznek érdeklődők.
– Remélem!

A Bild álomcsapata
A Bild álomcsapata
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik